Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
InMusic festival

10.000 ljudi slušalo Morcheebu, LCD i Billyja Idola na Jarunu

inmusic (1)
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/9
23.06.2010.
u 00:01

Iako je nebo bilo smrknuto, a palo je i malo kiše, drugog dana kalendarskog ljeta vrijeme se ipak donekle smilovalo ljubiteljima glazbe.

Nakon prohladne i vjetrovite uvertire takozvanog nultog dana, kada su uloge glavnih zvijezda vrlo korektnim nastupima preuzeli uvijek pouzdani The Beat Fleet i iznenađujuće uvjerljivi Alice In Chains, jučer je na zagrebačkom Jarunu počeo glavni program ovogodišnjeg INmusic festivala. 

Iako je nebo bilo smrknuto, a palo je i malo kiše, drugog dana kalendarskog ljeta vrijeme se ipak donekle smilovalo ljubiteljima glazbe, od kojih su neki došli izdaleka – među kamperima nisu bili samo oni iz susjednih zemalja, nego i posjetitelji iz Njemačke, Engleske, Rusije... Sveukupno je festival jučer privukao oko 10.000 ljudi, a program se razgranao na nekoliko pozornica, po principu "za svakog ponešto". Prave su se stvari počele događati kada su iz domaće "svlačionice" istrčali sisački surf-šampioni The Bambi Molesters i otprašili svoj set na Sony Ericsson stageu, dok su Audio Bullys imali vrlo energičan nastup pred oko tisuću najvjernijih navijača.

Kao prva u nizu pravih inozemnih atrakcija raznolikih stilskih profila, na glavnoj je pozornici osvanula Morcheeba. Premda im je nastup bio možda malo premlak, provjereni miljenici zagrebačke publike – opet s nezamjenjivom Skye Edwards za mikrofonom – i ovaj put su oduševili svoje poklonike i podsjetili na ključne stvari koje su ih devedesetih godina ubacile u prve redove tada nove britanske downtempo scene....

Istodobno, trenutačno vrlo aktualni LCD Soundsystem imali su vizualno pomalo statičan nastup, ali svoju su mješavinu dancea i punka odsvirali u potpunosti uživo, predstavivši se kao legitimni nastavljači Talking Heads škole. Nastup Billyja Idola, kao glavne zvijezde večeri, privukao je dovoljno zagriženih nostalgičara za osamdesetima, tako da je donekle ipak opravdao dubioznu odluku organizatora da ga uvrsti u program među imena s kojima nema gotovo ništa zajedničkog. Šlag na tortu bila je nježna akustična izvedba hita "Sweet Sixteen".

Komentara 5

DU
Deleted user
07:55 24.06.2010.

Billy Idol sigurno nije trebao nastupiti na ovom festivalu sa drugorazrednim grupama i grupicama ,za koje netko jedva da je čuo.On je velikan svjetske rock scene i trebao je u Hrvatskoj održati samostalni koncert.A publika? Pa publika je bila mlaka jer dosta onih koji su bili na festivalu idu na koncerte narodnjačkih zvjezda.Jer oni slušaju sve.Njima je sve dobro.Bože sačuvaj!

ŽU
župarić
13:39 25.06.2010.

Ožujsko pivo: 10 kn. Majica Varteks: 520 kn. Paket Kraša: 3500 kn. Končarov vlak: 14 000 000 kn. Tvrtka Konzum: 520 miliardi eura. SLOVENIJA ide kući: NEPROCIJENJIVO.

OB
-obrisani-
01:16 23.06.2010.

Kako zasto je Idol pozvan. On je legenda roka, zar za njeg treba razlog za poziv. Koje ovdje mahnit.?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije