Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljudska bešćutnost

Valentino ležao u blatu uz cestu, svi prolazili pored njega

Valentin
Foto: Privatni album
1/4
14.02.2014.
u 19:07

Pas je sada na sigurnom, ali kad iziđe iz stacionara volonteri Udruge Pobjede za njega nemaju smještaj

Zvoni telefon, još jedan poziv da pomognu ozlijeđenom psu. U tim trenucima volonteri osječke Udruge Pobjede ne razmišljaju gdje će ga smjestiti, samo žure da što prije stignu, da spase život.

Pronašli su ga nepomičnog u blatu kraj ceste. Odvezli su ga veterinaru, a onda napisali jednu od svojih volonterskih priča. Valentino, tako su nazvali psa, sada je na sigurnom. Volonteri su i ovaj put dali od sebe sve što su mogli. Trebaju pomoć.

Svi prolazili
Valentino je do prije dva sata bio kod autobusne stanice u Meci, kraj ceste, nepomičan. Pitam se koliko je auta i ljudi izbrojao koji su prošli pored njega ni ne osvrćući se? Jednog je sigurno zapamtio, onog koji ga je učinio nepokretnim.

Foto: Robert Demo

Valentino je u šoku i izrazito pothlađen. Kod veterinara je na pretragama, neko vrijeme će ostati u stacionaru koji plaćamo. Prema prvim nalazima kralježnica nije stradala. Svi izolirani boksevi su nam puni, smještaj nemamo, a trebamo i pomoć za plaćanje veterinarskih troškova.

Valentino je još jedan primjer kada zbog hitne dojave izvlačimo i zadnje atome snage kako bismo još jednu žrtvu ljudske okrutnosti pokušali spasiti. On nije kriv što ga je netko napustio, nije kriv ni zato što se ne snalazi na cesti, pa je zbunjen pretrčavao u krivo vrijeme.

Bez opcija

Mi nemamo opciju reći "nemamo potpisan ugovor sa tom općinom, nećemo pokupiti psa". Mi nemamo potpisan ugovor s niti jednom općinom. Od grada godišnje dobijemo 100.000 kuna, a samo godišnji veterinarski troškovi prelaze 230.000 kuna. Ne gomilamo ugovore s općinama o zbrinjavanju pasa lutalica koje dobro naplatimo. Ne dobijemo novce za svakog psa kojeg pokupimo. Dobijemo emocionalne ucjene za one pse kojima nismo u mogućnosti trenutno pomoći nikako drukčije osim oglašavanjem na našem profilu. Srca su nam slomljena već tisuću puta, slome se svaki put kad pogledamo u oči psa kojemu moramo reći: "Nemamo mjesta, primamo samo hitne slučajeve". Te oči sanjamo noćima.

Sve koji volonterima mogu pomoći pozivamo da se jave na telefon 095/8723087 ili na Facebook stranicu Azil Osijek-volonteri.

Ključne riječi

Komentara 1

GO
goapsi
19:17 19.02.2014.

pozdrav vama organizaciji sbinjavanjem kerova I maca,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije