Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teške ozljede

Valentino čeka svoja kolica i veseli se svakom novom danu

Valentin
Foto: Privatni album
1/6
19.03.2014.
u 16:52

Volonteri osječke Udruge Pobjede ne odustaju, a uvijek se nadaju i čudu

Valentinov pogled i volja za životom volonterima osječke Udruge Pobjede bili su dovoljni. Unatoč lošim prognozama nakon pregleda, odlučili su da će učiniti baš sve da mu pomognu.

Strah od težine ozljeda, nastalih najvjerojatnije nakon udarca automobila, pokazao se opravdanim već kod prvog odlaska u Zagreb.

Nekoliko lomova

Prekinuta leđna moždina, slomljena dva kralješka i rebra. Lomovi će zacijeliti, ali zbog oštećenja živaca oporavak je gotovo nemoguć.

Foto: Robert Demo

- Nećemo odustati, to je sigurno, ali toliko smo se nadali. Bilo je jako teško čuti prognoze, odvesti ga i ostaviti u azilu. Za njega bi bilo najbolje kada bi se pronašao barem neki privremeni dom. Koliko god se mi trudili, nemamo uvjeta za njegovo stanje - rekli su volonteri nakon prvog pregleda na Veterinarskom fakultetu. Tješilo ih je što Valentino ne osjeća bol, no sam ne može kontrolirati fiziološke funkcije.
Nedavno je Valentino i operiran, a zahvat je bio nužan kako bi se mogao oslanjati na prednje noge i kretati uz pomoć kolica.

Trebaju pomoć

- Operacija je prošla super, ugrađene su mu dvije metalne udlage koje spajaju kralježnicu. Malo dulje je zadržan zbog blage postoperativne infekcije. Tražimo mu odgovarajuća kolica kako bismo mu olakšali život, u inat onome tko ga je izbacio na ulicu - napisali su volonteri na svojoj Facebook stranici. Svaka pomoć dobro će im doći, a Valoš, kako ga od milja zovu, traži obitelj koja bi ga prihvatila. Uz kolica trebat će mu i fizikalna terapija i prilagođena prehrana, a sve to u azilu u Nemetinu bit će jako teško. A kad posustanu, poticaj za dalje bit će Valentinov repić koji se često veselo pokrene. Nada umire zadnja, sigurni su u to.

Sretno udomljeni invalidi
Valentino nije prvi azilski invalid s trajnom ozljedom kralježnice. Martin, Malina, i Brenda sretno se vozaju kolicima sa svojim udomiteljima, Stevica je još u azilu, a nadaju se da će i on i Valentino brzo u svoje domove.

http://www.vecernji.hr/kucni-ljubimci/valentino-lezao-u-blatu-uz-cestu-svi-prolazili-pored-njega-921253

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije