Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"dog friendly"

Sabu i Tira već svi znaju, stalni su gosti u kafiću

05.02.2015., Karlovac - Caffe bar Buksa u centru grada jedan je od rijetkih koji ima i status Dog friendly kafica sto je odusevilo ljubitelje pasa koji mogu bezbrizno doci ovdje na pice. Robert Pavlic.
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
06.02.2015.
u 20:42

Robert kaže da nikada nije doživio neugodnosti, iako dolaze razni gosti

Tir i Saba samouvjereno su ušli u kafić "Buksu" u središtu Karlovca. Otresli su snijeg sa sebe, pogledali goste kafića i sjeli na svoja mjesta. Ubrzo je došao konobar koji ih je, kao i sve stalne goste, pozdravio, podragao i obratio se vlasniku: "Što ćemo danas?".

Socijalizirani psi

– Saba je kuja, mješanka, a Tir je bigl! Imam još i stafordicu Mo s kojom svako jutro šetam gradom. Kad se umorimo, svratimo u "Buksu" na kavu. Ja čitam novine, a psi sjede pored mene i gledaju goste, ponekad i prošetaju – priča nam Robert Pavlić, jedan od stalnih gostiju spomenutog kafića, čiji je vlasnik lani u listopadu, kada je otvorio kafić, na ulaz postavio natpis "dog friendly".

– Iskreno, nisam ni uočio natpis. Ali nikada nisam ni imao problema, moji su psi mirni, socijalizirani, znaju se ponašati među ljudima. Meni je, naravno, lakše, jer zbog kave ne moram ostavljati pse vani ili ih voditi kući. Naravno, obožavaju kada se netko od gostiju s njima poigra – priča Robert. Konobar Velvet Hudec Čulig kaže da ima dana kada je u kafiću istodobno i pet-šest pasa, ali nikakvih problema nema, oni se ponjuše i svaki pas mirno sjedi uz gazdu.

Vlasnik je veterinar

– U početku su se neki ljudi bunili, pitali su što psi tu rade, ali su se s time pomirili. I što je najbolje, i dalje dolaze u kafić – kazao je Velvet. Neki gosti čak u džepovima imaju kekse za pse, iako nemaju svoga psa. Nije beznačajno što je vlasnik kafića Dalibor Kotur zapravo veterinar.

– Ma psi su i bolji od ljudi, mirno sjede i već su i dio ekipe koja dolazi na kavu. To više nikome nije problem – dodaju gosti. Iako "Buksa" jedina ima natpis "dog friendly" na ulazu, i vlasnici nekih drugih kafića blagonakloni su prema psima.

– Neki su psi u "Amadeusu" praktički odrasli zajedno. Šetnje s vlasnicima završavali su u tom kafiću, imali su i svoje zdjelice, loptice za igru... – kazao nam je Robert dok su njegovi psi spremno pozirali ispred fotoaparata. I u Kazališnu kavanu dolazi gost s velikim rotvajlerom koji je, zapravo, prava velika maza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije