Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skandal u Sl. Brodu

Pozvali ih da kolju pse i prodaju ih kao hranu!?

psi,Romi
Foto: Vedran Balen
1/4
10.03.2014.
u 13:15

Poruka na Facebooku poziva "braću Rome" da, u nedostatku sredstava za život, hvataju i ubijaju pse po svojim naseljima kako bi ih poslije prodavali za hranu

Koliko klope ima po romskim naseljima, samo da znate! Naslov je to skandaloznog napisa koji je nedavno objavljen na Facebook-profilu predsjednika Nacionalne koordinacije Vijeća romske nacionalne manjine Ibrahima Gušanija. U njemu se "braća Romi" pozivaju da, u nedostatku sredstava za život, hvataju i ubijaju pse po svojim naseljima kako bi ih poslije prodavali za hranu. Poziv je popraćen uznemirujućom fotografijom velikog stola prepunog psećih lešina, koje se u zemljama istočne Azije prerađuju u meso.

– Šokirao sam se kada sam vidio tu objavu i fotografiraju koja nije nimalo ugodna za gledanje. Zar je moguće da ugledni član romske zajednice i član Odbora za ljudska prava na ovakav način poziva svoje sunarodnjake na klanje pasa radi biznisa i zarade – zapitao se jedan drugi čelnik romske zajednice u Slavonskom Brodu, nakon čijeg je komentara i kritike objava izbrisana s Facebooka. On kaže kako je istina da po romskim naseljima ima mnogo pasa lutalica koji nisu cijepljeni i koji predstavljaju opasnost za djecu, ali i dodaje kako ovo sigurno nije način za rješavanje tog problema.

Skinutu objavu i fotografiju proslijedio je i brodskoj Udruzi za zaštitu životinja Victus, u kojoj su bili šokirani viđenim.

– Ovo je horor, tako nešto nitko normalan ne bi mogao objaviti. Koliko sam čula, Romi su pozvani da masovno ubijaju pse za hranu zato što više ne mogu skupljati i prodavati staro željezo bez registriranog obrta. Najgore je što puno ljudi ostavlja pse baš u romskom naselju pa ih je tamo iz godine u godinu sve više – kazala je predsjednica Victusa Maja Hercog Čorak, pozvavši odgovorne da reagiraju.

Prozvani Ibrahim Gušani kaže da zna za spornu objavu, ali i ističe kako je na društvenu mrežu nije stavio on, nego netko tko mu želi podmetnuti. Iako je u više navrata prozivao i napadao saborskog zastupnika Veljka Kajtazija, koji se u objavi spominje u negativnom kontekstu, spornu sliku i tekst netko je, kaže, u njegovo ime nalijepio na njegov profil.

– Ja nikada ne bih objavio tako nešto. Nije prvi put da se suočavam s takvim podmetanjima i lažima. Cilj je oblatiti mene osobno i instituciju koju predstavljam – rekao je Gušani.

Komentara 6

KA
kafka
14:04 10.03.2014.

''na Facebook profilu predsjednika Nacionalne koordinacije Vijeća romske nacionalne manjine Ibrahima Gušanija. U njemu se "braća Romi" pozivaju da, u nedostatku sredstava za život, hvataju i ubijaju pse po svojim naseljima kako bi ih poslije prodavali za hranu.'' Sredstva zaa za život se stječu radom i zaradom od rada! Rada ponavljam! Tužiti Gušanija za nagovaranje na zločin ubijanja životinja (genocid) i trgovinu psećim mesom. Pa da sada vidimo kako funkcionira pravna država i da li smo svi ravnopravni ili su neke manjine ravnopravnije. . Užas! Što hoće da ih mi hranimo ili će nam oni zaklati pse i prodavati njihovo meso.?? .

AA
aabbcc
15:00 10.03.2014.

Ako Talijani mogu macke mogu i Romi pse i nema vise privilegija ni kod zivotinja. .................Poslije S. Koreje mora se i u EU-prezivjeti.

DU
Deleted user
13:57 10.03.2014.

Navodno se prije mnogo godina u jednom restoranu prema Velikoj Gorici na veliko peklo to meso pod janjetinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije