Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nada cifrić

Nakon gubitka supruga i sina, psi su mi jedina utjeha

nada cifrić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/4
15.04.2016.
u 12:00

Pet godina imali su udomljenu dogu Marka, no on je pred Novu godinu nestao i uginuo u snijegu. Nada je bila očajna, no ponovno se zaputila u azil

Pomozite, pas Marko jedino je što mi je ostalo od pokojnoga sina – zavapila je pred Novu godinu Nada Cifrić iz Vladislavaca nedaleko Osijeka. Njezina je priča dirnula cijelu Slavoniju. Doga koju je njezin sin pet godina ranije udomio iz osječkog azila preskočila je ogradu 30. prosinca, u strahu od petardi, i pobjegla. Našli su ju dva tjedna kasnije lovci, uginulu u snijegu. Nada, kojoj se redaju same tragedije u posljednje tri godine, bila je shrvana. No, utjehu je našla u novim ljubimcima. Pokazala je široko srce i udomila čak dva psa iz azila. Mješanci Petar i Rovka novi su joj sustanari već mjesec dana.

– Petar ima 13 godina, Rovka deset. Jako su umiljati, a uz njih se osjećam sigurnije jer laju čim se netko približi – smješka se ponosna vlasnica.

Proveli su u azilu šest godina, doslovce u istom boksu pa je uzela oboje, kako jedno ne bi patilo.

– Rekli su mi da su poput brata i sestre pa ih ne bi bilo dobro razdvajati. I stvarno, prvo su mi izveli Petra, a Rovka je odmah počela plakati za njim – opisuje naša sugovornica.

U mirovini je, živi sama, ali za hranu za pse uvijek se nađe, za njih mora biti. Ozlijedila je nedavno nogu pa su joj sumještani pomagali i obilazili te hranili pse. Jedina su joj oni, započinje i brizne u plač, utjeha i društvo. Suprug joj je preminuo u siječnju 2013., a u srpnju iste godine ostala je i bez 38-godišnjeg sina.

– Sin je radio privremeno kao krovopokrivač, ubila ga je struja na krovu jedne kuće u Osijeku. Bio je jedinac – neutješna je majka. Upravo je on doveo dogu Marka iz azila pa je Nada s tim psom bila posebno povezana. Doga je s njom samom provela 29 mjeseci, dvaput je odlazila u strahu od petardi ili grmljavine, ali se vraćala, no treći put tragove joj je, vjeruje Nada, zameo snijeg.

–Tražila sam ju na sinovom grobu, upozoravala lovce da ju ne ubiju, ma posvuda – prisjeća se. Nažalost, potraga nije imala sretan kraj.

–Tješi me samo što je Marku, koji je još kao štene bio ostavljen u šumi, tih pet godina kod nas bilo stvarno lijepo – zaključuje Nada koja daje sve od sebe da  i Markovi nasljednici u njezinu domu budu sretni i zadovoljni.

>> Molim vas, Marko je sve što mi je ostalo od sina

Komentara 2

PA
pandora
02:58 24.04.2016.

Bravo bako uljepsali ste zivot sebi i pesekima

Avatar plejer_as
plejer_as
19:32 15.04.2016.

baba, nabavi si mačku a ne tu cmizdrit u javnosti za psima jer je očito da teško možeš brinut o njima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije