Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbjegli 'Sarajlija'

Nakon četiri mjeseca lutanja po Zagrebu pronađen pas Barni

06.03.2016., Zagreb - Sarajevski pas Barni pronadjen nakon dugotrajne potrage i trenutno se nalazi u zagrebackoj Dubravi. Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/4
07.03.2016.
u 07:00

Na kraju potrage, u blizini Velike Gorice, namamili su ga u kavez, transportirali na sigurno i zatim javili vlasniku.

Četveromjesečna potraga za petogodišnjim psom Barnijem napokon je okončana ovoga vikenda u Lazini Čičkoj pokraj Velike Gorice, na sreću svih uključenih, a posebno vlasnika, sarajevskog taksista Fahrudina Brave Cakija. Podsjetimo, Barni je nakon operacije pobjegao iz veterinarske ambulante u Sopnici u koju je doveden na liječenje, a nakon što se priča proširila po društvenim mrežama, pomoć su mu ponudili brojni Zagrepčani, koji su svakoga jutra i večeri odvojili slobodno vrijeme kako bi tražili Barnija ili dojavili o njegovu kretanju.

– Bilo je razdoblja kada nismo dobivali dojave tjednima, pa su mnogi već digli ruke od potrage, ali mi koji smo ostali bili smo uporni i nismo se predavali, a usput smo spasili i mnoge druge pse i mačke koje smo slučajno zatekli u potragama – rekla nam je Marina Škrinjar, koja je također tražila psa. Na kraju potrage, u blizini Velike Gorice, namamili su ga u kavez, transportirali na sigurno i zatim javili vlasniku.

Presretan sam, uopće ne mogu opisati zahvalnost koju osjećam prema ovim ljudima što su mi toliko pomogli da nađem Barnija nakon što sam ja već gotovo odustao. Barni je super, čak se i udebljao 11 kila u bijegu, a sada idemo kroz Šibenik i Split natrag prema Sarajevu – poručio je vlasnik.

Nalaznicima je, kako sami kažu, najveća nagrada što su u ovoj potrazi, kroz sve što su zajedno proživjeli, stekli prijateljstva za cijeli život.

>> Miška, Tedy i Elvira varaždinsko sklonište zamijenili domom iz snova

Komentara 7

DU
Deleted user
08:03 07.03.2016.

Bravo za dobre ljude! A Barni je prelijep!

Avatar ankabutorac
ankabutorac
09:34 07.03.2016.

Divna vijest.....dan je spasen....

MA
madmax17
17:01 07.03.2016.

čak se i udebljao 11 kila u bijegu - hahah pa bolje mu je bez vas onda, nije se ni htio vratit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije