Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razočarani stadionom

Perasović: Za gledatelje pod krovom ovo je katastrofa, užas!

Eurobasket
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
13.09.2015.
u 11:15

'Razočaran sam što je Fiba dopustila Grcima da u Lille idu svojim čarterom po danu, a mi ostali morali smo ići Fibinim čarterom usred noći.'

Nogometni stadion na kojem se u francuskom Lilleu igra završnica Eurobasketa česta je tema razgovora među našim reprezentativcima. Čini se da ideja domaćina i Fibe Europe da se košarka igra pred 27.000 gledatelja nije naišla baš na odobravanje samih košarkaša. A bogme ni novinara naviknutih na dvoranski komfor.

– Ovo nije onako kako sam zamišljao. Očekivao sam da će biti 20-ak redova uz teren pa tek onda tribine nogometnog stadiona. Čini mi se da je publika predaleko, previsoko i ne znam kako će se osjećati oni navijači koji kupe najjeftiniju kartu i sjednu pod krov nogometnog stadiona – promišljao je Dario Šarić.

Još razočaranije zvučao je hrvatski kapetan Roko Ukić koji se pokušao staviti u kožu navijača:

– Za nas igrače to je u redu, no za gledatelje ovo je katastrofa. Užas. Nikako mi se ne sviđa. Ja ovo govorim kao običan gledatelj, kao netko tko voli košarku, a ne kao igrač. Da ja platim ulaznicu, a oni me smjeste pod krov nogometnog stadiona, pljunuo bih ih.

Za razliku od svojih igrača, izbornik Velimir Perasović bavio se drugim Fibinim odlukama.

– Ja sam razočaran što je Fiba dopustila Grcima da u Lille iz Zagreba putuju svojim čarterom tek sutradan, dok smo mi ostali morali ići Fibinim čarterom usred noći. Tako su oni dobili noć spavanja više, a mi se, kao i Slovenci i Gruzijci, još nismo oporavili od izgubljene noći. Zar su ove tri reprezentacije manje vrijedne od grčke ili vrijedi jedno pravilo za one koji imaju veću snagu utjecaja, a drugo za sve ostale – pitao se Peras.

Nakon toliko prigovora na račun hrvatskih organizatora zbog brendiranja odnosno skromne vizualne prisutnosti Eurobasketa u danima prije njegova početka, valja reći da se ni organizatori iz zemlje aktualnih europskih prvaka nisu proslavili.

Neusporedivo je to s onim kako su to lani radili Španjolci za SP. U samom Lilleu postoji fan zona, ali premalo je po gradu jumbo plakata i drugih elemenata. Tko zna, možda je i njihov gradonačelnik u vitalnom trenutku završio u nekom tamošnjem Remetincu pa se nije moglo realizirati sve što je bilo obećano, kao što je bojenje tramvaja i autobusa gradskog prijevoza...

>>Za čast hrvatske košarke: Ukić i Šarić otkrili formulu za pobjedu nad Česima

>>Izgubiti od Češke bilo bi tragično, a sa Srbima će možda biti ratnički

Komentara 15

Avatar gandalfsivi
gandalfsivi
13:13 13.09.2015.

pravi CROmpiri vi stvarno nemate pojma o kosarci

Avatar hr.granicar
hr.granicar
13:01 13.09.2015.

pa zato i jesu propali.nemaju novaca a sve gotiva.Nas bi to trebalo ojacati ta nepravda a ne srozati da nemozemo igrat i gubiti.nije sramota izgubit vazno je se borit.nekad kad izgubis ubiti si pobjednik a nekad kad pobjedis si gubitnik.otvorimo vise nasa srca i zaigrajmo

MA
Maha
17:37 13.09.2015.

A da, jos ito, gledao sam juce Canale+ i FR2. Niko od skoro 30.000 gledatelja nije bio nesretan i pljuvao. Vjerujem da su danas na utakmici Hrvatske gledatelji mogli sjesti bilo gdje. Da li su bili nesretni i pljuvali je drugo pitanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije