Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velimir Perasović:

'Najveći sam krivac, moje je vrijeme sada prošlo'

Hrvatska - Češka
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
13.09.2015.
u 18:50

Jedino što možemo je ispričati se navijačima zbog ovakve igre, rekao je izbornik.

Prvo novinarsko pitanje s kojim se nakon debakla suočio hrvatski izbornik Velimir Perasović bilo je upravo ono koje si je sam neprestano postavljao. Što se to dogodilo s Hrvatskom?

– Nikome nije jasno da smo mogli ovako pustiti utakmicu u vjetar. Nakon pet minuta kao da smo se ukočili, ostali bez snage i koncentracije. Kada su suparnici vidjeli da nemamo rješenja, oni su sve više pritiskali i sve više rasli, a mi smo igrali sve gluplje i gluplje. I napadački i obrambeno.

Ono što si Peras kao trener okrenut obrani neće nikad oprostiti 28 je primljenih koševa u drugoj četvrtini.

– Izgubljene lopte, a imali smo ih čak 25, stalno su nam bile uteg, a njihov broj najbolje govori o kvaliteti naše igre. Na tu čvrstinu koju su oni iskazali kada bi nas preuzeli, mi smo loše reagirali. Napadali smo s viškom driblinga, bez fluidnosti, a kada smo vidjeli da teško zabijamo, onda smo i prestali igrati obranu.

Priznao je naš glavni strateg da mu se vojska raspala.

– Prvi sam krivac ja koji nisam izvukao od igrača maksimum, no i za mene je ovo veliko iznenađenje. Uveli smo za ovu utakmicu dvije-tri nove akcije, no nijedna nije uspjela. Kada ti ne ide od ruke, sve to padne u vodu i sve to sada izgleda smiješno. Mi u ovoj momčadi nemamo dobru kreaciju, a bez Simona imamo velikih problema u napadačkoj igri dva na dva. Nismo imali tu napadačku lakoću i naša se igra raspala.

S tim u vezi Peras dovodi i činjenicu da Tomić nikako ne uspijeva realizirati svoj potencijal u reprezentaciji.

– Osim ove posljednje utakmice, Ante je odigrao dobar turnir. Nismo izgubili od Čeha samo zbog njega.

Nakon ispadanja u osmini finala, što nam se na velikim natjecanjima događa već drugo ljeto, izbornik je svjestan svog statusa. Uostalom, ionako je imao ugovor samo do isteka Eurobasketa.

– Treba dati priliku novim ljudima. Moje je vrijeme prošlo. To ne znači da ja odstupam, ali razumijem da onaj koji ne napravi dobar rezultat treba odstupiti.

Je li baš najveći krivac izbornik kada glavni igrači najvažniju utakmicu odigraju tako loše?

– Od mene nećete izvući da se ja vadim na igrače, uvijek polazim od sebe.     

>>Katastrofa Hrvatske, Česi nas razbili u osmini finala Eurobasketa

>>Simon: Ovo mi je najgori dan u karijeri! Ukić: Svi smo jednako krivi

 

Komentara 130

PS
ps25
14:50 13.09.2015.

Jedini problem nasih trenera je sto nitko nema hrabrosti reci 'car je gol' i zahvaliti se Srni, Ukicu i slicnima. Do tad nam nece pomoc ni Mourinho ni Phil Jackson!

KA
kantore
14:54 13.09.2015.

peras je as dosa vidija da tu nema pomoći i covik ide ca a kad bi tomić i ukić s tobom ošli to bi bilo neprocijenjivo

Avatar WindFucker
WindFucker
15:10 13.09.2015.

Pročitao naslov i ponadao se da odlazi neki političar, pa shvatih da je ipak riječ tek o izborniku repke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije