Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nebojša Čović

Predsjednik Zvezde likovao: Nećete moći platiti niti spomen ploču na vodotornju

Cedevita - Crvena zvezda
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
09.04.2016.
u 11:16

Za obnovu Vukovarskog vodotornja prikupljeno je sinoć samo 32 tisuće kuna.

Euroligaška utakmica košarkaša Cedevite i Crvene zvezde protekla je bez incidenata većih razmjera od kakvih su domaćini strahovali. A to mogu zahvaliti tome što su, kako je to rekao Cedevitin trener Veljko Mršić, naši organi javnog reda dobro obavili svoj posao.

Specijalac po navijaču

A izvjesna skupina ekstremnih Zvezdinih navijača imala je zaobilazni plan. Još dva dana prije utakmice oni su vlakom doputovali u Sloveniju gdje su se jučer ukrcali na vlak za Zagreb na relaciji Zurich - Beograd. Po ulasku u Zagreb, netko je u blizini Cibonine dvorane povukao ručnu kočnicu vlaka pri čemu nije jasno da li je to učinjeno iz gluposti ili iz namjere da kod policije pronađu zaštitu od Bad Blue Boysa koji su ih spremno čekali na raznim punktovima po gradu. S povlačenjem ručne, skrenuli su pažnju na sebe pa je kondukter vlaka odmah nazvao zagrebačku policiju koja je vrlo brzo izašla na teren i većinu navijača privela i zadržala.

“Desant” tih 150-tak navijača Zvezde dogodio se nešto prije podneva, u blizini Zapadnog kolodvora. No, vrlo brzo jake su se policijske snage stacionirale u Badalićevoj ulici za zagrebačkoj Trešnjevci. Uspjeli su vrlo brzo privesti nepozvane goste.

A da u Cedeviti nisu objavili da će prihod od ulaznica ići u korist obnove Vukovarskog vodotornja i da Zvezdin predsjednik Nebojša Čović na to nije reagirao provokativno, Delije prema Zagrebu ne bi ni krenule jer je u natjecateljskom smislu to bila nevažna utakmica. Niti se Cedevita mogla probiti do četvrtfinala Eurolige, niti je Zvezda iz njega mogla ispasti.

Tako se od najavljenih 500 do 1000 Zvezdinih navijača, u Draženovu domu na koncu pojavilo samo 25 prijatelja kluba. A na svakog od njih došao je po jedan hrvatski policajac.

Čović provocirao i u Zagrebu

Doduše, kada se na tribini sa Zvezdinim simpatizerima zakuhalo, pojavilo se puno više specijalaca. No, bila je to lažna uzbuna jer su se potukla dva Zvezdina navijača, inače hrvatski državljani. Doduše, onih 50-tak BBB-ovaca reagiralo je i na to pomislivši valjda da je u sukob uključen netko od domaćih navijača. A oni su, izuzmemo li izvjestan broj pijanih BBB-ovaca (koji inače ne dolaze na košarku) bili prilično benigni. Navijačka skupina Fakini par puta je povikala “Vukovar, Vukovar”, a dojam uljuđenosti zagrebačke publike pokvarili su BBB-ovci oglasivši se sa neprimjerenim poličima “Ubi, ubi Srbina” i “Srbe na vrbe”.

Na koncu je prikupljeno oko 32 tisuća kuna što je puno manje od očekivanog. Vidjevši onih 1500 gledatelja, Zvezdin predsjednik Čović je likovao:

- S ovim novcem nećete moći platiti niti spomen ploču na tom vodotornju.

Susreo se jučer Čović i sa čelnicima Cedevite pri čemu nije odolio da predsjedniku Veberu dobaci:

- Gdje si humanitarac!

Veber mu nije ostao dužan oslovivši ga tužibabom. Naime, Čović se požurio potužiti Euroligi da je ispolitizirala utakmicu, no u centrali to tako nisu vidjeli pa je ostao razočaran. Nadamo se da bliskog susreta BBB-ovaca i Delija nije došlo jer su potonji trebali biti sinoć prepraćeni od policije na vlak za Beograd.

>>Navijači Crvene zvezde stigli u Zagreb i razbježali se po gradu, policija ih privela!

>>Cedevita razbila Crvenu zvezdu!

Komentara 132

JU
juraInfidel
11:30 09.04.2016.

blokada pregovora sa EU dok srbi sami ne izfinanciraju obnovu vodotornja!

VE
verakruz
12:16 09.04.2016.

Šta radi policija? Zar se za ovakve riječi jednog Hrvata ne bi bacilo u tamnicu zbog raspirivanja međunacionalne mržnje? Zašto se tom čet.niku uopće dozvolilo da uđe u RH? Zašto se njihovim navijačima, poznatim po čet.ničkim obilježjima uopće dozvolilo da uđu u RH? Šta smo mi, banana država , gdje nam zadnji čet.nik može nekažnjeno pljuvati po poginulim, ranjenim, silovanim, raseljenima????

Avatar Mihael1
Mihael1
11:35 09.04.2016.

Koji si ti jadnik. Jesi li i ti sudjelovao u njegovu rušenju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije