Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi format

Lisac: Da Cibona nije platila Fibi ne bi igrala u ABA ligi

cibona
Goran Stanzl/PIXSELL
19.09.2014.
u 20:40

Turnir u Zadru je odličan, plan je da već sljedeće, a najkasnije za dvije godine ovdje dođu i Barcelona, Makabi, Real...

Danas je u Zadru održan sastanak upravnog odbora ABA lige na kojem su usvojene propozicije, a glavna novost je da će se ubuduće igrati doigravanje četiri najbolje plasirane momčadi (polufinale i finale na tri pobjede), bez Final foura. U ABA ligi su sretni što se nisu morali odreći Cibone, jednog od osnivača lige.

- Rekao mi je jednom Aco da bi baš volio vidjeti kako bismo mi to njih otpisali da on nije uspio u Fibi ukinuti blokadu. No, morali bismo jer je pritisak bio jak - kazao je direktor lige Roman Lisac dodavši da je Cibona dužna ligi 25.000 eura.

Cibone nema u Zadru jer je, kada se slagao sastav turnira, nije bilo na košarkaškom zemljovidu, no za sljedeću jesen trebala bi konkurirati za nastup na turniru čiji organizatori imaju ambicije da sljedeće godine dovedu i Makabi i Barcelonu. Ključni čovjek za ovogodišnji sastav turnira bio je Pino Grdović, zadarski trener koji ima dobre kontakte u košarkaškom svijetu. Jedan od njegovih prijatelja bio je ključan za dolazak Fenerbahçea, glavni menadžer tog kluba Maurizio Gherardini:

– Mi smo bili prvi euroligaš koji je pristao doći, a ja ću svojim zadarskim prijateljima pomoći da se turnir nastavi. Lokacija za ovakav predsezonski turnir je savršena, vrijeme također, neka Zadrani samo ustraju u tome. Ako su Zadrani već od euroligaške košarke miljama daleko, neka se barem ističu po organizaciji košarkaških priredbi. Uostalom, Zadrani su željni dobre košarke i ono što je njihova momčad pokazala u igri s Fenerbahçeom (69:78) obećavajuće je. Budu li tako igrali, ne trebaju strahovati od ispadanja iz ABA lige.

No, klub mora ponovo početi stvarati igrače. Kao što je Lovre Bašić (19) koji nam se sa svojim idejama i drskošću čini mogućim rješenjem za hrvatski problem razigravača.

>>Neugodnost za izbornika i kapetana: Zadrani izviždali Repešu i Ukića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije