Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Perasovićev džoker

Rok Stipčević: Slovenci su fanatični, morat ćemo im odgovoriti istom energijom

Rok Stipcevic
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
03.09.2015.
u 12:10

- Ja sam na pripremama još od 10. srpnja i jako se dobro osjećam - rekao je Perasov marinac.

Izbornik Velimir Perasović morat će u petak poslati popis igrača za Eurobasket, a sve je izvjesnije da će na njemu biti i razigravač Rok Stipčević, igrač koji je dosad igrao samo na jednom Eurobasketu (2011.), ali i jednom SP-u (2010.).

Ovaj put neće otpasti

Zapravo, gotovo smo sigurni da će Rok biti među 12, i to ne samo zato što se tijekom pripremnih utakmica nametnuo nego i zato što je jedan od rijetkih potpuno zdravih i potpuno spremnih vanjskih igrača, a takvim se statusom mogu pohvaliti još jedino Ukić i Hezonja.

– Ne bih se time hvalio, jer volio bih da smo svi posve zdravi i spremni. Osjećam se jako dobro jer sam prošao kompletne pripreme, a i pripremao sam se i prije momčadskih priprema.

I doista, Rok Stipčević je na pripremama od 10. srpnja i s posljednjom utakmicom Eurobasketa u zagrebačkoj skupini bit će dva mjeseca kako je pod državnim stijegom. I posve zaslužuje da bude među završnih 12.

– Od prvog dana priprema vjerujem u sebe i ono što radim. Dati 100 posto načelo je svakog mog treninga, svake utakmice, a trener me koristi kako misli da je najbolje. Od prvog dana uvjeren sam da mogu pomoći reprezentaciji.

Rok je oduševio u dvije posljednje pripremne utakmice u kojima je postigao po četiri trice.

– Oni koji gledaju talijansku ligu znaju da mi je to jedno od najjačih oružja. No, znate kako je, trica je obično vrhunac akcije, produkt suradnje među igračima.

Dobar za pritisak na loptu

Dakle, i Roku godi kada na terenu nije jedini zadužen za kreiranje već dobije loptu na otvoreni šut za tricu.

– Dobro je da imamo dosta kreativnih igrača, što prošle sezone u Rimu nije bio slučaj pa sam dosta toga morao kreirati za druge.

Ovaj Zadranin poznat je i po pritisku na suparnika s loptom, no jesmo li u cjelini dovoljno agresivni koliko bi to izbornik htio?

– Na pravom smo putu. Izbornik je od prvog dana govorio da će zahtijevati agresivnu obranu, pogotovo od vanjskih igrača.

Koliko su u svemu tome dobri najbolje će se vidjeti već u subotu kada igraju protiv vrlo čvrstih Slovenaca.

– Slovenija će biti mjerilo naše čvrstoće i odlučnosti. Slovence odlikuje fanatičnost, energičnost koju diktiraju Jaka Blažič i Zoran Dragić. Morat ćemo im odgovoriti istom energijom, jer bez toga bi oni za nas mogli biti jako opasni.

>> Šuker: Žao mi je što hrvatske tvrtke i turistička zajednica nisu prepoznale Eurobasket

Komentara 4

CA
CastrumFF
12:49 03.09.2015.

Pošteno, u ovom trenutku je Hrvatska jača od Slovenije, kojoj na EP manjka 4-5 najboljih igrača. Sve osim pobjede HR veliko bi bilo iznenađenje, jer Hrvatska ima posle 92, najbolju ekipu. Dali je to dovoljno za medalju, vidjet čemo.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
13:32 03.09.2015.

Dzoker...vecernji sve vise i vise prelazi na Vukovo pravilo srpskog pravopisa pisi kako citas, citaj kako pises...

NO
nogogaz
11:01 05.09.2015.

aku su slovenci više zaradili od nas sa grafikom prvenstva i ako hoče više zaradit od nas sa hranom za vip goste prvenstva u zagrebu ... istovremeno oni su glavni manageri..... možemo mi barem u zagrebu pobjedit njihovu najslabiju reprezentaciju ever!.... ako i u tome ne uspijemo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije