Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORDAN GIRIČEK:

Igrači su ušli u utakmicu s krivim pristupom

Gordan Giriček
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/2
10.09.2015.
u 11:40

Po mojem mišljenju, sve kreće od obrane. Ako će dečki biti čvrsti u obrani, dobit će samopouzdanje u napadu, u kojem imamo talent.

Nije bilo bajno, pobijedili smo Nizozemce teže od očekivanog. Da se razumijemo, izbornik Velimir Perasović ima moju punu podršku, ali su mu igrači u utakmicu ušli s krivim pristupom.

Ne znam konkretno zbog čega, možda zbog toga što je naporan tempo, igraju dan za danom, ali dugo smo sinoć čekali da dečki poprave obranu, da postanu čvrsti. Bilo je povuci-potegni, koš za koš... Srećom, Nizozemci nemaju talent već tek čvrstinu, što smo naposljetku uspjeli slomiti. Hrvatskoj je ova utakmica trebala biti idealna za stvaranje pozitivne atmosfere, pumpanje pobjedničkog mentaliteta, no ako se ako na ovakvim utakmicama bore da s parketa ode uzdignutih ruku, što možemo očekivati u onim težima koje slijede?

Bio sam tek igrač ne i trener, pa ne bih ulazio u to kako riješiti oscilacije u igri, no dečki se moraju stisnuti, bit će im sve teže i teže. Dolaze među 16 najkvalitetnijih u Europi, ali s ovakvom šarolikom igrom teško je očekivati pozitivne rezultate sa Srbijom, Francuskom, Španjolskom...

Po mojem mišljenju, sve kreće od obrane. Ako će dečki biti čvrsti u obrani, dobit će samopouzdanje u napadu, u kojem imamo talent. Ne smiju dozvoljavati otvorene šuteve, jer danas će svatko zabiti ako će ostati sam. Obrana, ničije lopte, prljavi poslovi... To je ključno. U dvije riječi, potreban je - pravi pristup. To je recept.

Konstanta je ‘mali’ Dario Šarić, i najavio sam ga kao ključnog igrača, on je rođeni pobjednik. I Krunoslav Simon bio je dobar, kao i Bojan Bogdanović. Ali, uvjeren sam da naši reprezentativci mogu bolje od ovoga što smo vidjeli sinoć u susretu s Nizozemskom...

>>Simon: Ne možemo svaku utakmicu prirediti spektakl

Komentara 13

DO
dodo14
13:36 10.09.2015.

Uvreda je za reprezentaciju da išta o njoj komentira G. Giriček. Dok je još aktivno igrao NIJE SE ODAZIVAO na poziv u reprezentaciju. Za nas ostale, uvreda je vidjet G. Giričeka u dvorani gdje igra hrvatska košarkaška reprezentacija. Stavit mu zabranu ulaska u dvoranu.

BA
bakaslis
13:43 10.09.2015.

Da usli su krivo u utakmicu, nema dvojbe ali tko si ti da djelis lekcije kad se u naponu snage nisi tija odazvati u reprezentaciju i sad pametujes...Klupsku kosarku komentiraj, ali reprezentaciju ostavi i suti

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
12:15 10.09.2015.

Strucnjak za reprezentaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije