Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska se mučila

Simon: Ne možemo svaku utakmicu prirediti spektakl

Kruno Simon
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
10.09.2015.
u 09:54

Šarić:
 Želimo pobijediti i Gruziju i da nam navijači daju snage za Francusku

S obzirom na to da se košarkaši iz zemlje u kojoj je i pikado popularniji od košarke nisu prepali gostujućeg terena i visokog rejtinga domaćina, naši su se košarkaši morali oko toga ipak pomučiti za treću pobjedu i osiguran prolaz u osminu finala. Hrvatska je Nizozemsku svladala 78:72 i nekome će to izgledati preskromna razlika, no o tome je ponešto kazao i Kruno Simon (18 koševa, 8 asistencija, 7 skokova), sinoć opet najbolji pojedinac hrvatske reprezentacije.

Ne može biti 20:0

– Kod nas svi očekuju da će protiv reprezentacije kao što je Nizozemska već u 5. minuti biti 20:0 i da će se suparnik predati, a mi ćemo letjeti i zakucavati. No, nije to baš tako. Ovo jest bilo ispod naše razine, no ne treba očekivati da u svakoj utakmici bude spektakl – kazao je Simon.

Defenzivno vrlo mlaki ulazak u utakmicu početne petorke, a potom i igrača koji su ulazili s klupe te velik broj promašenih otvorenih šuteva, stajao je Hrvatsku neugodnih "minus 12" u 16. minuti (22:34). No, onda su se Perasovi dečki uozbiljili, izgurali su nizozemske vanjske igrače prema centru pa je Hrvatska za manje od pet minuta napravili 15:1 za odlazak na veliki odmor u plusu (39:35).

U tim trenucima suparničkog razigravača pritiskao je naš najbolji strijelac Bojan Bogdanović kojeg je zasmetala početna defenzivna mlakost:

– Htio sam s tim presingom na razigravaču probuditi momčad, da budemo malo agresivniji i to nas je i razbudilo pa smo ih stigli. Mi moramo davati sve od sebe od početka, a ne tek kada uđemo u zaostatak. Da smo ovako ušli protiv Slovenije, utakmica bi bila gotova u prvom dijelu. Uđemo u utakmicu nekako uspavano za što nemam pravo objašnjenje. Moramo početi puno agresivnije, posebice protiv ovakvih momčadi bekovi nisu dobri na lopti.

Nismo koristili prednosti

Sinoć je naš prvi centar Tomić igrao bolje no dosad (13 koševa, 8 skokova), no nekako smo dojma da naši nisu dobro koristili svoje komparativne prednosti, a jedna od njih je Šarićeva igra jedan na jednoga. Zašto Dario, koji je sinoć promašio pet slobodnih bacanja, nije svoje čuvare više izvlačio van pa ih probijao driblingom kao što je učinio tek u 37. minuti?

– Imamo jednu akciju za mene protiv četvorke, no to danas nismo zvali i to je u redu jer nisam bio u najboljem izdanju – skromno će igrač koji je sinoć upisao 5 koševa, 7 skokova i 4 asistencije.

Hrvatska danas igra protiv Gruzije (18 sati) i nitko od Perasovih izabranika, kao ni sam izbornik, ne želi u završnicu Eurobasketa s porazom.

– Bilo bi lijepo da nas navijači isprate, da nam daju snage za završnicu – poželio je Dario Šarić za posljednji susret Eurobasketa u Zagrebu.

>>Dario Šarić otvoreno priznao: Ne igramo baš najbolje

Komentara 6

JS
John_Smith
10:27 10.09.2015.

ajmo momci, glave gore, zabavite se na terenu, samo snažno i pametno...

Avatar Point_of_view
Point_of_view
11:24 10.09.2015.

Sa ovakvom igrom ce nas Srbi "razbit"! Ako je netko gledao, kako su se Srbi jucer poigravali sa Turcima i u nekoliko navrata vodili s 25 koseva razlike, onda nam se lose pise. Nikako da uspostavimo igru s glavom i i repom. Da nam nije Simona, tko zna sta bi sve vec bilo!? Onaj Tomic fula sa jedan metar od kosa jer ide na polaganje, umjesto da zakuca, sa svoja 217 cm, majko bozja, zar je to tesko? Saric od 10 slobodnih bacanja pogodi jedno a za tricu ima ima ucinak 35%. Kako tako nesto moze biti normalno?

NS
Nuclear_Strike
11:43 10.09.2015.

Hrvatska se mučila. Ali su igrači dali sve od sebe i na kraju su nagrađeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije