Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepoznati detalji

Dražen Petrović vikao je na trenere: Plešite, gadovi, plešite!

Dražen Petrović
Foto: Youtube Screenshot
31.03.2015.
u 14:57

- Kad Miller bude prolazio kroz reket, moraš plesati s njim, savjetovao je trener Dražena.

Nakon što je objavljena knjiga australskog novinara Todda Spehra "Dražen: Izvanredan život i ostavština košarkaškog Mozarta", posvećena karijeri Dražena Petrovića, u medijima su se počeli pojavljivati zanimljivi detalji iz tog djela.

Tako je opisana situacija iz veljače 1992. kad je Petrovićev New Jersey igrao važnu utakmicu s Indianom. Hrvatski košarkaš morao je čuvati najopasnijeg igrača Pacersa, Reggieja Millera, a pomoćni trener Tom Newell na treningu mu je savjetovao sljedeće:

- Kad Miller bude prolazio kroz reket, moraš plesati s njim. Rukom ga vodi kroz prostor kao da usporeno plešete jedan uz drugog. Dražene, samo pleši s tim gadom!

I Dražen je fenomenalno ispunio svoju zadaću. Netsi su pobijedili, Miller je postigao tek jedan koš dok je Petrović ubacio 19 poena. Kad su treneri nakon utakmice ušli u svlačionicu, Dražen ih je dočekao povicima:

- Plešite, gadovi, plešite!

A suigrači su umirali od smijeha.

Dan-danas, Newell i Rick Carlisle, drugi tadašnji pomoćni trener, svoje telefonske razgovore završavaju riječima:

- Pleši, gade, pleši...

>>Dražen Petrović i on bili su najveće zvijezde Reala, a skončali su na isti način...

Komentara 7

Avatar Istinski Hrvatski Vitez
Istinski Hrvatski Vitez
16:25 31.03.2015.

Dražen Petrović vikao je na trenere: Smješite se, gadovi, smješite kada ja utrpavam!

MA
Majur
18:23 31.03.2015.

Koji je to stroj bio,ljudina..... Sretan što sam imao prilike vidjeti jednog jedinog....Najvećeg!!

ZA
zambezi
08:44 01.04.2015.

Jedan,jedini,najveci u Europi definitivno. Bio bi u Americi da nije preeerano otisao. A s njim i nasa kosarkaska repka. Nijedan trener ih nije znao vratit i poslozit nakon tog velikog gubitka. Mozemo bit sretni mi koji smo mogli uzivo gledat te majstorije pod kosem. Hvala mu i mir vjecni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije