Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE HRVATSKIH JUNAKA

Šarić: Zaslužili smo ovo nakon svih tragičnih trenutaka; Simon: Ovo mi je najsretniji dan u životu

Šarić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/5
10.07.2016.
u 00:19

- Pokazali smo da imamo muda, zbog toga smo prošli. Najveća snaga ove momčadi bila je klupa. Dugo sam već u reprezentaciji, ali nikad nisam vidio da cijela klupa skače. Kada sam vidio da Krušlin plače od sreće, sretniji sam bio zbog njega nego zbog sebe - rekao je Bogdanović.

Hrvatska košarkaška reprezentacija nakon velike drame u Torinu svladala je Italiju poslije produžetka (84:78) i izborila nastup na Olimpijskim igrama u Riju. Naši su se košarkaši nakon velikog uspjeha zagrlili i na centru zapjevali pjesmu "Lijepa li si".

- Sve se na kraju svede na želju, a ja sam želio uhvatiti tu loptu koja se pokazala presudnom. Zaslužili smo i mi takvu loptu, nakon svih onih tragičnih trenutaka - rekao je Dario Šarić koji je MVP turnira.

Kapetan Roko Ukić je dodao:

- Ja rijetko ostanem bez teksta, no danas jesam. Utakmicu smo dobili na tuču, a tu bih posebno istaknuo našeg centra Darka Planinića koji je "istukao" talijanske centre od 150 milijuna USD.

Sjajan je bio Bojan Bogdanović sa 26 koševa.

- Pokazali smo da imamo muda, zbog toga smo prošli. Najveća snaga ove momčadi bila je klupa. Dugo sam već u reprezentaciji, ali nikad nisam vidio da cijela klupa skače. Kada sam vidio da Krušlin plače od sreće, sretniji sam bio zbog njega nego zbog sebe - rekao je Bogdanović.

Kruno Simon je ubacio šest trica.

- Preplavljen sam emocijama i ovo mi je najsretniji dan u životu, nakon rođenja kćeri. Ja sam bio siguran u ovu momčad, iako nam je nedostajalo puno igrača - rekao je Simon.

Izborik Aleksandar Petrović je izjavio:

- Sport nudi zanimljive priče, a ovaj put jedan je izbornik za nula kuna odveo svoju reprezentaciju u Rio pored jednoga, talijanskog izbornika Messine, koji zarađuje milijune. 

I za kraj, Darko Planinić:

- Dao sam sve za ovu momčad. Spremno sam odgovorio na naknadni poziv i nije mi nimalo žao što ću ovog ljeta imati vrlo malo vremena za odmor.

Komentara 65

Avatar mlijeko
mlijeko
01:20 10.07.2016.

Kako je Šarić sinoć odigrao je jednostavno nevjerovatno. Razbio je Talijane i u obrani i u napadu. Stalno su na njemu visila dvojica a on je tada razigrao Simona ili Bogdanovića a i sam ih je u prodoru razbacao..ma svaka čast svima. Kada su suci htjeli okrenuti ploču Aco je ušao u teren i zaradio tehničku, a od tada nije suđenje bilo toliko pristrasno za Talijane. BRAVOOO

DE
derin
04:22 10.07.2016.

Oj Zagoro, lijepa li se, Slavonijo zlatna ti si... Bravo momci, samo ostavite srce na terenu u Riu.

Avatar Diavolo
Diavolo
06:06 10.07.2016.

Ovo je cudesno, presretan sam kako su momci ovo odigrali, za antologiju.... Kraljica Igara je prodisala, konacno nakon toliko godina marginalizacije, slabih rezultata, ali danas se pjeva i plese jer Hrvaska ide u Rioooooooo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije