Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Derbi Cedeviti

Babić namjerno promašio 'penal' pa se Crvena zvezda žalila

Luka Babić
Goran Stanzl/PIXSELL
12.10.2015.
u 16:45

Štos: Domaćin na utakmicu doveo rokera Ivana Dečaka zavezanih očiju.

Kiks u Novom Mestu, Cedevita je kompenzirala pobjedom nad prvakom ABA lige Crvenom zvezdom (74:72).

- Ova pobjeda puno znači za moral momčadi, posebice u kontekstu niza teških gostovanja koja nas čekaju protiv Olympiacosa i Budućnosti - odahnuo je Cedevitin trener Veljko Mršić.

A upravo on naredio je Babiću da kod 74:72 promaši drugo slobodno bacanje oko čega se zavrtila najveća priča ove utakmice:

Ljutiti Radonjić

- Kako je do kraja ostalo samo 2.6 sekundi nisam htio da s pogođenim bacanjem pružimo priliku Zvezdinu treneru Radonjiću da pozove minutu odmora i preseli posljednji napad u naše polje. Ovako je Mekel šutirao sa centra i promašio i to nakon isteka vremena.

Dok su cedevitaši slavili, Zvezdin trener jako se ljutio na sudačku trojku. Crnogorac na klupi Beograđana kazao je da to nije činio zbog dvaju koraka sviranih Mekelu u posljednje tri minute nego zbog sljedećeg:

- Kako lopta nije udarila u obruč, već samo u tablu mi smo po pravilima trebali dobiti loptu sa strane. S obzirom da je bila riječ o utakmici na jedan šut, zbog te materijalne povrede pravila mi smo se žalili i naš je kapetan potpisao žalbu.

A o njoj će odlučivati novi sportski direktor lige, Crnogorac Žarko Čabarkapa i ako ju on riješi nepovoljno po Zvezdu, ona će dospjeti u ruke direktora lige Krešimira Novosela, dojučerašnjeg direktora Cedevite. Poznavajući košarkašku praksu, ova se utakmice sigurno neće ponovo igrati, a jedino kažnjeni mogu biti suci.

Takvog repa iza ove zanimljive utakmice ne bi bilo da je Babić umješnije, a ne tako uočljivo, promašio i očito je da će to ubuduće morati trenirati.

- Lako je Pilepiću reći da je trebao samo malo produžiti šut kada je on klasični šuter, no nama koji nemamo takvu finu ruku je to teže izvesti - branio je suigrača centar Miro Bilan, i sinoć najučinkovitiji Cedevitin pojedinac (14 koševa, 6 skokova, valorizacija 19).

Vatra na poluvremenu

Ta ista statistika vrlo dobrim je ocijenila i doprinos braniča Nemanje Gordića (13 koševa, 6 iznuđenih prekršaja) i krilnog-centra Tomislava Zubčića (10 koševa, 3 asistencije). No, svoju je dionicu dobro odigrao i Marko Arapović (7 koševa, 6 skokova), a sva svoja četiri koša Luka Žorić zabio je u samoj završnici susreta.

Zadovoljstvo Cedevitinoj publici učinio je i glazbenik Ivan Dečak iz skupine Vatra. Na poluvremenu, njega su zavezanih očiju i sa slušalicama doveli na parket gdje je malo i zapjevao.

- Prijatelji su me na to nagovorili i ja sam pristao da me vode na tajno mjesto s povezom na očima i slušalicama na ušima iz kojih sam slušao ABBA-u. Mislio sam da me vode u neko kazalište ili nešto slično, a ne na košarkaški derbi i to u dvorani u kojoj ćemo uskoro imati i koncert - kazao je popularni glazbenik.

>>Cedevita pobijedila Crvenu zvezdu i nanijela joj prvi poraz

Komentara 3

Avatar grabrik
grabrik
17:14 12.10.2015.

Pa ako su stvarno takva pravila, onda je KK Crvena Zvezda zakinuta, nema što...

RA
rabo
22:48 12.10.2015.

Materijalna povreda pravila koja je uticala na rezultat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije