Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riječki HNK

Za Dan nezavisnosti dobili hrvatsko LGBT kazalište

hnk rijeka
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/4
08.10.2014.
u 17:49

Drže da je LGBT zajednica izložena diskriminaciji, ali i ustavno zakinuta, pozivajući se na posljednji referendum kojim je, kažu, “institucionalizirana homofobija”

Kako je nova uprava i najavila, ustrajat će u nastojanju da riječki HNK opravda atribut “narodno” i postane mjestom okupljanja svih građana kao People’s Theatre – Narodno kazalište!

Stoga je na Dan nezavisnosti na pročelju kazališta istaknut natpis “Hrvatsko LGBT kazalište Ivana pl. Zajca” i zastava duginih boja. Tim preimenovanjem novi i drukčiji riječki HNK otvara se prema manjinskim zajednicama koje u tom kazalištu nisu bile uopće ili adekvatno zastupljene, poručuju u HNK.

Drže da je LGBT zajednica izložena diskriminaciji, ali i ustavno zakinuta, pozivajući se na posljednji referendum kojim je, kažu, “institucionalizirana homofobija”. Heteroseksualnost je opijum za narod, hrvatsko LGBT kazalište svim građanima čestita Dan nezavisnosti, stoji u priopćenju riječkog kazališta.      

>>Riječki HNK otvara se prema manjinskim zajednicama

Komentara 28

Avatar Ada
Ada
22:35 08.10.2014.

Odlično! U ime tolerancije, od danas dobrovoljno prepuštam svoje mjesto u riječkom kazalištu nekome od lgbt osoba. Nadam se da će i ostali tolerantni hetero gledatelji učiniti isto.

BR
Branitelj1349
22:35 08.10.2014.

Frljicu smeće jedno pođi na Titov grob pa tamo izvjesi zastavu ,skini se gol i d.... i traži svoja prava a ne na današnji dan.

OS
osica
09:23 09.10.2014.

nisam do sada primijetila "da na ulaznici za riječki HNK , stoji niti spol niti pripadnost LGBT zajednici." - već plati pa uđi. To je narodno kazalište dostupno svima, na čelu s ovakvim provokatorom, koji sebi uzima za poravo na na Dan Hrvatske državnosti , na ovaj "primitivni način provocirati većinu , koja ničim ne provocira manjinu u kazalištu." Ako je i Frljić "pripadnik LGTB zajednice- poručujem da odvoji privatno od službenog.". Nadam se da će netko u gradu Rijeci, osuditi ovu provokaciju- gdje jedna javna ustanova da državni praznik nema istaknutu državnu zastavu - simbol državnosti. Sramota - na koju bi trebalo odgovoriti bojkotom ulaska u kazalište - svih onih koje je ovo povrijedilo, na ovakav dan i koje se provcira, a ima ih mnogo više od onih drugih. "Sloboda moja ograničena je slobodom drugih"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije