Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivanka Toma
Autor
Ivanka Toma

Karamarko vidi teoriju zavjere, ne i svoje pogreške

karamarko (1)
Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
01.12.2011. u 12:00

Brkić iz policije ravno na HDZ-ovu listu. A govori se o depolitizaciji

Radi li Ustavni sud također u korist SDP-a, a na štetu i u inat zakletom profesionalcu, aktualnom ministru policije Tomislavu Karamarku? Moglo bi biti. U posljednje vrijeme ispada da, ako nije onako kako si je ministar zacrtao, onda posrijedi mora biti nekakvo zaplotnjaštvo i političko podmetanje.

U tome smjeru, naime, idu Karamarkove reakcije na policijske neuspjehe u slučajevima u kojima se on osobno eksponirao i prezentirao ih kao vlastite političke projekte. Vrlo slično – kruto i inatljivo – reagira i na kritike zbog načina vođenja MUP-a. Pritom sebe naziva neprijepornim profesionalcem, dok su kritičari – politikanti.

Nema argumenata

– Kada DORH nakon 18 mjeseci stajanja u ladici odbacuje predmet tjedan dana prije izbora, pokazuje da je dio pravosuđa protiv nas, kao i mediji – prezentirao je Karamarko svoju teoriju zavjere. Ne prihvaća da je problem u tome što policija kaznenu prijavu protiv Vojka Obersnela, riječkog gradonačelnika, nije potkrijepila valjanim argumentima. Ministar ostavlja dojam da je odbačaj primio vrlo osobno. Kako drukčije objasniti Karamarkovu tvrdnju da se protiv njega okrenuo dio pravosuđa, uključujući i medije? To više što istodobno ignorira podatak da je policija sve vrijeme provodila izvide, a rezultate zadnjih provjera u predmetu Tržnica dostavila osječkim tužiteljima potkraj lipnja?

Po toj se logici doista može postaviti pitanje zašto je Ustavni sud, i to pet dana prije izbora, poništio cijeli kazneni postupak protiv Josipa Boljkovca i trenutačno ga pustio iz pritvora.

Niz optužbi

Proces protiv Boljkovca za zločine nad civilima počinjene uime komunizma u svibnju 1945. Karamarko je godinu dana promovirao kao svoj osobni projekt. I onda je sav taj trud srušen nekoliko dana prije izbora!

No, to nisu sve nevolje koje su u posljednje vrijeme snašle ministra policije. Nacional je nedavno objavio da je i on pod udarom kaznene prijave. Riječ je o prijavi u kojoj se Karamarka optužuje da je zlorabio funkciju šefa tajne službe, a onda i ministra policije, kako bi pogodovao svojoj bivšoj tvrtki.

Dvije trećine sadržaja prijave protiv Karamarka Državno odvjetništvo je odbacilo tako reći odmah. No, dio u kojem se iznosi sumnja da je Karamarko možda za privatni interes koristio podatke koje su prikupljali djelatnici SOA-e nije odbačen u paketu, već se provjerava imaju li optužbe temelja. Karamarko je demantirao Nacional. No, reagiranje ministra koji se zaklinje u profesionalnost i depolitizaciju policije u novine je odnio uniformirani policajac.

Ministar tvrdi da je depolitizirao policiju i policajcima zabranio da budu članovi stranaka. Ipak, zamjenik ravnatelja Milijan Brkić ravno je iz policije ušao na HDZ-ovu izbornu listu. Nekoliko dana prije dao je otkaz u MUP-u. Trebamo vjerovati da prije nije imao veze s HDZ-om? Treba li se čuditi onda što tjedan prije izbora Karamarko pokreće proces postavljanja šefova u policiji?

Komentara 48

GS
globalpress=SS
12:15 01.12.2011.

Je li Toma vidjela ove teorije zavjere? Čak i Britanci već u Parlamentu pjevaju ono što svi u Hrvatskoj odavno znamo !!!!! Jučer nas je Englez nakon Weakyleeksa dobro posramio ali komunjare nemaju srama . Prvo su komunjare Britanci dobro plaćali samo da ne uđemo u EU a onda su za rusku lovu i euro plaće zatvorili i Sanaderka. …“Pametno, čak ste dali radna mjesta Hrvatima - visoko plaćeni poslovi Hrvatima u Europskom parlamentu i Europskoj komisiji, samo da im se pokaže koliko dobro će im biti - koliko dobro će vladajućoj klasi biti - ako se pridruže. A imate i zastave EU-a na državnim zgradama, svugdje po državi, kako bi se stvorio dojam da je ulazak u EU gotova činjenica.Imate i spremne pomagače, jer stari komunisti su još uvijek tamo u Hrvatskoj, oni i dalje drže sve pozicije moći i svi oni će se jako obogatiti, ako Hrvatska uđe u Europsku uniju.“ Nigel Farage, EU Parlament 30.11.2011. Bruxelles http://www.youtube.com/watch?v=UGA5SsrfJkE&feature=player_embedded

GS
globalpress=SS
12:17 01.12.2011.

\"U rujnu prošle godine sam otišao u Hrvatska. Htio sam saznati da li se provodi jedna adekvatna nacionalna rasprava o ulasku u Europsku uniju i da li postoji jedna kampanja koja je fer.Što sam pronašao? Otkrio sam da EU čini sve što može kako bi podmitila političke klase u Hrvatskoj - radi to prilično dobro, zapravo i previše dobro. EU je već dao 320.000.000 € za Hrvatska u ono što se zove \"pretpristupna pomoć\". EU je upravo investirao milijun eura u jednu kampanju za promidžbu ulaska u Europsku uniju koja nije ništa drugo nego propaganda, koja Hrvatima sugerira kako je EU njihova jedina nada. Pametno, čak ste dali radna mjesta Hrvatima - visoko plaćeni poslovi Hrvatima u Europskom parlamentu i Europskoj komisiji, samo da im se pokaže koliko dobro će im biti - koliko dobro će vladajućoj klasi biti - ako se pridruže. A imate i zastave EU-a na državnim zgradama, svugdje po državi, kako bi se stvorio dojam da je ulazak u EU gotova činjenica.Imate i spremne pomagače, jer stari komunisti su još uvijek tamo u Hrvatskoj, oni i dalje drže sve pozicije moći i svi oni će se jako obogatiti, ako Hrvatska uđe u Europsku uniju.

Avatar puky
puky
19:02 01.12.2011.

... i ti bi ivanka vidjela teoriju zavjere u radu DORH-a kad bi bila boljeg intelektualnog vida a i da nisu slijepa zbog gazdinih direktiva ... strava ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?