Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
26.07.2013. u 14:00

Sudac Živaljić kaže da nema dokaza da je Selena patila dok joj je ubojica kuhinjskim nožem odsjecao glavu. Nije patila!?

Svi smo popljuvali Slavka Linića, jer je bio nasrnuo na suca. No, dan poslije, izrečena je prvostupanjska presuda Ediju Mišiću, ubojici krhke meksičke turistice Selene Macedo. Dobio je samo 15 godina i sve su televizije, komentarom novinara, urednika, ili nekako drukčije pokazale da je presuda suca - premala. Ovdje su se komercijalne televizije lakše, no HTV nosile s emotivnim izvještavanjem.

RTL se najmanje plašio emocija. Prikazali su žrtvinog brata, Emanuela, a čovjek je plakao bez prestanka nakon presude. Sudac je obrazlagao presudu za \"obično\" ubojstvo riječima kako nema nikakvih dokaza da je žrtva bila pri svijesti dok ju je ubojica klao, pa dakle, nema niti dokaza da je ona pritom i patila!?Na RTL-u nisu u mikrofon rekli da je takvo sudačko uvjerenje odvratno, ponižavajuće za žrtvu i krajnje nepravedno, a nisu ni trebali. Samo su pustili još jednu izjavu suca Vladimira Živaljića, pa je opet zborio kako ne vidi da je Selena trpila patnju dok joj je ubojica odsijecao glavu.

Na Novoj TV pokazivali su brata kako rida, ali su pustili i spomenutog suca kako čita da je ubojica potegao nož \"s ciljem potpunog odsjecanja vrata\". Time su pokazali da je, ustvari i sudac svjestan kakvo je to ubojstvo bilo(!?).

HTV je u uvodu rekao da je kazna premala, ali su izvjestili apsolutno bez emocija. A bilo je dovoljno pustiti samo svjedočenje vještakinje, dr. Definis-Gojanović, \"o djelomičnoj dekapitaciji\", a koja je obducirala tijelo Selene i rekla, dan prije presude da je \"ovo najdramatični slučaj ubojstva u 20 godina\". Nije bilo dovoljno. I što sada reći. Moraš biti ko\' Linić, kad kaže da suci nisu svete krave. Svi smo ovdje - Slavko Linić.

PLUS

Eurobox je emisija DW-a koju prikazuje Z1. Vrhunske reportaže, vidjeli smo kako Venecijanci lude jer im kruzeri dnevno izručuju 60.000 turista. A restorani i kafići prazni.

MINUS

Damir Smrtić s HTV-a je jedini Nikolićeve poljupce Josipoviću nazvao \"neočekivano srdačnim susretom\". Svi su drugi vidjeli da ga je Nikolić, po srpski, poljubio tri puta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?