Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

INTERVJU GODINE Josip Perković: Znam tko je ubojica Stjepana Đurekovića

Josip Perković
Foto: Boris Ščitar
1/4
30.12.2013.
u 00:01

Ako počne postupak u Hrvatskoj, bilo bi mi iznimno drago da hrvatska javnost napokon sazna sve, poručuje Perković u ekskluzivnom razgovoru za Večernji list.

U ekskluzivnom intervjuu za današnji Večernji list Josip Perković, bivši šef tajnih službi otkrio je da zna tko je ubojica Stjepana Đurekovića.

– Želio bih reći: ja sa smrću Đurekovića apsolutno nemam nikakav dodir. Cijelo vrijeme postupka u Njemačkoj imao sam status svjedoka. Ja još nemam optužnicu u Njemačkoj. Ovaj cirkus mi je teško objašnjiv. Ali, kad-tad, doći će i to na red, izjavio je u intervjuu, među ostalim.

O izručenju Njemačkoj kaže:

– Spreman sam na sve što sud odluči. Sve ću ispoštovati, nerado možda, ali koristit ćemo sva pravna sredstva koja nam stoje na raspolaganju. Ako počne postupak u Hrvatskoj, bilo bi mi to iznimno drago da hrvatska javnost napokon sazna sve.

Na pitanje što će učiniti ako sud odluči da ga se izruči Njemačkoj, Perković je za sutrašnji Večernji list izjavio:

– Sve što možemo upotrijebit ćemo da do toga ne dođe. Ako sud odluči da se proces vodi u Hrvatskoj, nećemo uopće podnositi žalbu na prijedlog tužiteljstva.

>>Cijeli intervju s Josipom Perkovićem pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka, 30. prosinca

Komentara 84

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
22:54 29.12.2013.

Ne može se suditi u Hrvatskoj zato što nije već pokrenut postupak, a u Njemačkoj su svi dokumenti, svjedoci, kao i samo kazneno djelo koje se dogodilo na području te države, za koje je odgovoran ovaj čovjek. Mi kao narod smo puno toga, ali nismo glupi, i ne može nitko mazati oči. Ovo je isti medijski slučaj kao sa Ivom Sanaderom, kada su ga pustili uz jamčevinu od 12 milijuna kuna, onda je gostovao u jednoj emisiji kako bi si popravio popularnost u društvu. Mene osobno uopće ne zanima ovaj čovjek, njemu će zapravo suditi netko drugi, puno moćniji od ovozemaljskih sudova, ali sam za to da se počnu kažnjavati ljudi koji su direktno ili indirektno ubijali hrvatski narod. Život hrvata konačno se mora počet cijeniti, a to je jedan od načina. Nije bitan onaj tko je povukao okidač pištolja, bitan je onaj tko je poslao operativce. Znam da je ovaj gospodin odživio svoje, ali bih volio u ime svih poginulih da odgovara za ono što je napravio. A ako iza njega stanu naši političari, kao što je to bilo u slučaju Čačić, kad je premjer govorio da ga se napada, ako treba tucite mene (ako se sjećate toga) a prešutio da je ubio dvoje ljudi, zdrave prave, jer je morao neku ribu zadiviti kako on može i po magli voziti 120km/h......vrijeme će pokazati

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
07:18 30.12.2013.

Sjetite se kako su ljevoguzi političari i mediji Gotovinu tjerali u hagg da dokaže svoju nevinost,sada niti čujem a niti vidim da ovoga ubojicu Hrvata NETKO proziva i šalje u Njemačku . Ako si nevin otiđi sam u Deutschland ii reci im što ih zanima. Ovako samo držiš ovaj jadni narod u neizvjesnosti , A što se plašiš,pa nisi valjda odjednom postao kukavica. Otišao ti ili neotišao ,Bog će ti ionako dati po zasluzi.

Avatar efijantes
efijantes
22:59 29.12.2013.

prvo u njemačkoj , tamo će sigurno dosta materijala i dokaza isplivat na površinu ,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?