Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRIGA ZA UČENIKE OŠ Barilović otvorena za mališane i poslijepodne

Jedina škola s produženim boravkom izvan Karlovca

Učenici u Bariloviću uskoro će imati mogućnost produženog boravka u školi
Foto: Kristina Štedul Fabac
29.10.2008.
u 17:26

BARILOVIĆ – Osnovnoj školi Barilović odobren je preko Projekta socijalnog i gospodarskog oporavka projekt za produljeni boravak, čime je to postala jedina škola u Karlovačkoj županiji (osim osnovnih škola u gradu Karlovcu), koja će učenicima uskoro moći ponuditi mogućnost pisanja zadaća i slobodnih aktivnosti u poslijepodnevnim satima.

Donacija Vlade RH
Vrijednost projekta je 547.572 kune, od čega 440.429 daje PSGO, a partneri Karlovačka županija i Općina Barilović daju zajedno još 107.142 kune.

– Riječ je o donaciji Vlade Republike Hrvatske za škole koje se nalaze na područjima od posebne državne skrbi. Produženi boravak u našoj matičnoj školi kreće u drugom polugodištu, kada ćemo učenicima moći ponuditi pomoć u pisanju domaće zadaće, razne sportske aktivnosti, likovni i glazbeni. Planiramo odlaske u kazalište, kupnju nastavnih pomagala, a pokušat ćemo zaposliti i defektologa – kaže ravnateljica Vesna Car.

U školi su se nadali da će proći i projekt za uređenje multimedijalne učionice sa zvjezdarnicom, koji su prijavili na natječaj Mjnistarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva za socijalnu uključenost, no to nije realizirano.

Ništa od zvjezdarnice
– Vrijednost projekta je 922.858 kuna, a javljat ćemo se na druge natječaje. Izgleda da ga nisu odobrili, jer nije prioritetan kao neki drugi koji su dobili novac – zaključila je Vesna Car, dodavši da su preko toga natječaja od Županije dobili dvije pametne ploče za školu u Bariloviću i u Belaju, a treneri iz GK Sokol trenirat će djecu gimnastiku.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?