Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povećavat će poreze?

Udruga Lipa kritizira najave iz Mosta: 'Moglo bi doći do još jedne prevare birača'

Ivan Lovrinović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
31.12.2015.
u 12:22

Posljednje izjave nekih predstavnika Mosta, a osobito Ivana Lovrinovića, u direktnoj su suprotnosti s predizbornim obećanjima i najavama te stranke.

Udruga poreznih obveznika Lipa kritizirala je posljednje izjave nekih predstavnika Mosta, a posebno Ivana Lovrinovića, da "nema velikog prostora za smanjenje državnih izdataka” i da će se "rješenja tražiti na prihodovnoj strani", za što iz udruge upozoravaju da je to drugi način da se kaže da će se povećavati porezi. 

Priopćenje udruge Lipa prenosimo u cijelosti: 

"Posljednje izjave nekih predstavnika Mosta, a osobito prof. dr. Ivana Lovrinovića, izrečene u intervjuima za glavne večernje vijesti nekoliko televizijskih programa, o tome da 'nema velikog prostora za smanjenje državnih izdataka' i da će se 'rješenja tražiti na prihodovnoj strani', što je drugi način da se kaže da će se povećavati porezi, u direktnoj su suprotnosti s predizbornim obećanjima i najavama te stranke. Podsjećamo da je Most, to jest Božo Petrov u ime Mosta, liste nezavisnih zastupnika, dao javno očitovanje da nakon izbora neće biti povećanja postojećih stopa poreza ni uvođenja novih. Slično je obećanje dala i druga stranka vladajuće većine u Saboru – HDZ.

Stoga najava takvih poteza u prvim danima nakon sastavljanja saborske većine, dok još ni vlada nije formirana, djeluje obeshrabrujuće i upućuje na to da bi moglo doći do još jedne prevare birača. Lipa poziva odgovorne pri sastavljanju nove vlade da uzmu u obzir činjenicu da su porezna i neporezna opterećenja građana i poduzeća u Hrvatskoj već dosegla nepodnošljive razmjere. Također upućujemo na to da na rashodnoj strani proračuna postoje veliki prostori za uštede na efikasnosti koji neće ugroziti funkcioniranje socijalne države, nego samo interese birokrata i interesnih skupina.

Pozivamo odgovorne političare da ne dozvole da se interesne skupine koje crpe novac iz proračuna radi osobne koristi, bez vođenja računa o javnom dobru, još jednom sakriju iza navodne brige za opće dobro i umjesto konsolidacije rashoda izbore za povećanje poreznih i neporeznih davanja", stoji u priopćenju udruge Lipa. 

>>Ivan Lovrinović: Nećemo rezati plaće u javnom sektoru

>>Petrov i Karamarko obećali i olakšice i potpore i dolinu suza

Komentara 35

BR
brojevi
14:16 31.12.2015.

Još Vlada nije ni formirana a vidoviti dušebrižnici proriću i nariću buduće poteze nove vlade. Bijedni pokušaju propale vlade na odlasku da unosi nepoverenje i nemir među građane Lijepe naše. Sve na tragu nedavne izjave El Bahatija da će unjeti pakao u politički prostor države. Kao da je do sada nešto drugo radio, osim ambulantne prodaje usisavača.

TO
TornadoZadar1971
15:17 31.12.2015.

A gdje su oni to kofa prevarili??? Ti si valjda isto jedan od onih koji bi vise trosio nego sto se ima....to ne ide....to mozes u svom kucnom budzetu...

DU
Deleted user
14:38 31.12.2015.

Dok je svijeta i vijeka uhljebi ostaju a sve se kontrolira izvana.Sve sto se sad dogadja je nametnuto i samo je zamaglivanje ociju.Hrvati ne vode Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije