Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anketa

Tko će sastaviti većinu i biti premijer nakon ovakvih rezultata izbora?

Tomislav Karamarko, Božo Petrov i Zoran Milanović
Foto: Pixsell
1/7
09.11.2015.
u 14:53

U anketi ispod teksta pitamo vas kakav ishod očekujete nakon ovakvih izbornih rezultata

Rezultati parlamentarnih izbora donijeli su svojevrsnu pat-poziciju za sastavljanje Vlade jer niti jedan od dva velika bloka, Domoljubna koalicija i Hrvatska raste, nisu dobili potrebnu većinu od 76 mandata. 

Prema zadnjim nepotpunim rezultatima DIP-a, nakon što je obrađeno 99,9 posto biračkih mjesta, Domoljubna koalicija osvojila je 59 mandata (3 dijaspora), Hrvatska raste 56 mandata, a MOST ima 19 mandata. IDS je osvojio 3 ruke u Saboru, HDSSB i Milan Bandić 365 imaju po 2 mandata, a Uspješna Hrvatska (Radimir Čačić) i Živi zid (Ivan Vilibor Sinčić) po jedan. 

U postizborne kombinacije treba uključiti i 3 zastupnika srpske te još pet zastupnika ostalih manjina. Za većinu je potrebno 76 ruku u Saboru. U anketi ispod teksta pitamo vas kakav ishod očekujete nakon ovakvih izbornih rezultata. 

Komentara 42

DU
Deleted user
15:10 09.11.2015.

Ma kome se god MOST prikloni nadam se da ce prestat lopovluk HDZ-a i SDP-a,,,ako i ovi iz MOST-a nisu skloni lopovluku....Ako jesu,,,,onda treba stvarno nas na psihijatriju prije iducih izbora........

Avatar emigrant
emigrant
15:07 09.11.2015.

Naročito nakon što je osvojio najviše preferencijalnih glasova.

TO
tomislavzg.
15:29 09.11.2015.

ne nisu se napili pa ih nema vec ljudi rade.....hm.....mozda a mozda....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije