Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obitelj pučkih stranaka

Sastali se Merkel i Karamarko. Njemačka kancelarka dala podršku HDZ-u uoči izbora

Angela Merkel i Tomislav Karamarko
Foto: HDZ
1/3
27.10.2015.
u 11:10

Te dvije stranke ujedno su i najveće stranke u svojim zemljama, pa njihova suradnja ima neposredan učinak na odnose dvaju država

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko susreo se jutros s predsjednicom CDU-a  i aktualnom njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, doznajemo iz vrha HDZ-a. Karamarkov posjet njemačkoj kancelarki uoči parlamentarnih izbora i njena spremnost da ga primi, zapravo su i svojevrsna poruka podrške kancelarke Merkel, najmoćnije žene Europe, pa i svijeta, HDZ-u uoči izbora. Budući da HDZ i CDU pripadaju istoj političkoj obitelji pučkih stranaka, suradnja ne čudi. 

– HDZ i CDU najveće su stranke u svojim zemljama, pa njihova suradnja ima neposredan učinak na odnose dvaju država, rekao je naš izvor iz HDZ-a te naglasio kako se Njemačka puno puta dokazala kao prijatelj i ključni strateški partner Hrvatske.

Upozorio je i kako Hrvatska sve više ekonomski zaostaje, ne samo za zemljama EU, nego i za post-tranzicijskim zemljama s kojima se objektivno može i treba uspoređivati i kojima bi s obzirom na svoj gospodarski potencijal morala ozbiljno konkurirati. Uz to, i Hrvatska i Njemačka izravno su pogođene izbjegličkom krizom koja prijeti da će destabilizirati EU.

– HDZ i predsjednik Tomislav Karamarko ovaj susret drže iznimno važnim. To je početak još bolje suradnje između HDZ-a i CDU-a, posebno nakon parlamentarnih izbora 8. studenog, na kojima HDZ očekuje pobjedu i preuzimanje odgovornosti za upravljanje Hrvatskom. Toj pobjedi zasigurno će pridonijeti i potpora kancelarke Merkel HDZ-u i predsjedniku Tomislavu Karamarku, rekao je večernjem listu izvor iz vrha HDZ-a.

Iz HDZ-a su javili kako je Merkel dala punu potporu HDZ-u kao sestrinskoj pučkoj stranci i njezinom predsjedniku Tomislavu Karamarku na predstojećim  parlamentarnim izborima.

"Bilo je riječi i o izazovima koje aktualna izbjeglička kriza stavlja pred Hrvatsku i Njemačku, Europsku uniju i Europu u cjelini. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je nakon sastanka kako su se suglasili  da se taj veliki problem koji zahvaća i opterećuje Europu može rješavati jedino u sporazumu, savezništvu i razgovoru s prvim susjedima i cijelim europskim mozaikom. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko razgovarao je s Angelom Merkel i o ključnim gospodarskim izazovima u Hrvatskoj. Zaključeno je da je potrebno intenziviranje gospodarske suradnje između Hrvatske i Njemačke nakon izbora 8. studenog", objavio je HDZ u priopćenju.

>> Karamarko šalje pismo na adrese više od milijun birača

Komentara 372

Avatar KoRIsnik_MS
KoRIsnik_MS
11:46 27.10.2015.

Bravo treba obnoviti savezništvo s najjačom državom u Europi! Pozdrav iz Rijeke

OS
osica
11:25 27.10.2015.

"Ma vi ste se zabunili, da nije to bila podrška prijtelju Milanoviću. On se svaki dan čuje s Merkel , ona je njegovo društvo." Kad tamo Merkel bira društvo.

LU
ludvig989
11:57 27.10.2015.

Domoljubna koalicija ostvaruju premocnu pobjedu nad Kukuriku koalicijom! Potpuno sam uvjeren u to!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije