Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u 11 sati

Prije konzultacija s predsjednicom sastaju se Nacionalna vijeća HDZ-a i Mosta

kolaž Petrov Karamarko
Foto: Pixsell
1/2
23.12.2015.
u 10:37

Domoljubna koalicija i Most potpisima 78 izabranih zastupnika jučer su Predsjednici dokazali da imaju potporu saborske većine, a sinoć su kasno navečer održali sastanak u prostorijama Mosta nakon kojeg su poručili da ne gube vrijeme i da će kandidat za mandatara biti jaka i stručna figura.

Prije posljednjega, petog kruga konzultacija kod predsjednice države Kolinde Grabar-Kitarović, nakon kojega se očekuje da će biti poznat mandatar Vlade, u 11 sati sastat će se Nacionalno vijeće HDZ-a, a sjednicu održava i Nacionalno vijeća Mosta nezavisnih lista.

Domoljubna koalicija i Most potpisima 78 izabranih zastupnika jučer su Predsjednici dokazali da imaju potporu saborske većine, a sinoć su kasno navečer održali sastanak u prostorijama Mosta nakon kojeg su poručili da ne gube vrijeme i da će kandidat za mandatara biti jaka i stručna figura.

Petrov je rekao da razgovaraju o prijedlozima za mandatara i s Mostove i HDZ-ove strane, a Karamarko je poručio da je riječ o zanimljivim kandidatima. Sve će se znati na konzultacijama kod Predsjednice, a u svakom slučaju mandatar će biti jaka i stručna figura, poručio je Karamarko.

Čelnik Mosta Božo Petrov istaknuo je jučer, nakon konzultacija, kako je cilj Mosta od samog početka bio stručna, reformska vlada s nestranačkim mandatarom.

Grabar-Kitarović je sinoć je, nakon četvrtog kruga konzultacija, poručila da je peti krug i posljednji te da se nakon njega mora znati ime mandatara Vlade, u protivnom će imenovati privremenu nestranačku Vladu i donijeti odluku o raspisivanju prijevremenih parlamentarnih izbora.

Da imaju potporu saborske većine hrvatskoj predsjednici su dokazali prvi čovjek Domoljubne koalicije Tomislav Karamarko te čelnik Mosta Božo Petrov  - pokazali su 78 potpisa - 63 Domoljubne koalicije i 15 Mosta.

Prethodno je Most odustao od pregovora s koalicijom Hrvatska raste zbog, kako su izvijestili, vrbovanja koji su iz te koalicije vršeni na pojedine izabrane zastupnike Mosta u trenucima kada su te dvije strane već pregovarale o sastavljanju saborske većine i Vlade.

>>Milanović će u 11 sati održati konferenciju za medije

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
10:41 23.12.2015.

Odredite mandatara i pošaljite konačno tog Milanovića u povijest da ga više ne moramo gledati ni slušati. Taj čovjek je skupa sa svojom partijom pogazio sve demokratske institucije i sve hrvatske običaje, vrijednosti i slobode, takvima, a i njegovoj stranci više nema mjesta u politici!

FO
ForeignLegion1987
11:35 23.12.2015.

puna podrska gos karamarku i gos petrovu,,,tko god bio mandatar,,,bolje nego onaj spletkaros i muljator,,,sto je ismijavao i pljuvao po svemu sot je hrvatsko nijedan ministar,,,, hrvat,,u hrvatskoj,,majko bozja dobro je hr i izdrzala,,da hrvatski narod nije pukao izasao naa ulicu i pomeo te zlocin ce iz zlo cinacke organizacije sdp i koalicija

Avatar Semper Paratus
Semper Paratus
11:36 23.12.2015.

SVE ZA HRVATSKU HRVATSKU NIZAŠTO‼️‼️‼️‼️‼️‼️

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije