Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikola Grmoja:

'Iako su odgovori HDZ-a pozitivni, ne znači da ćemo s njima sastaviti Vladu'

Nikola Grmoja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
15.12.2015.
u 08:56

Mi nastavljamo razgovore s HDZ-om, ali dok netko kao mandatar ne bude imao dovoljan broj potpisa, ne možemo govoriti o sastavljanju vlade, kaže Grmoja

– Iako su odgovori HDZ-a načelno pozitivni, to nužno ne znači da mi sastavljamo Vladu s HDZ-om. Mi ćemo prodiskutirati te odgovore i nastaviti razgovore s HDZ-om koji moraju rezultirati stvaranjem reformske Vlade i treba biti jasno definirano da pitanje nestranačkog premijera neće biti samo pitanje razgovora nego da će do toga doći. Još jednom pozivamo i SDP jer u točki četiri u odgovoru HDZ-a jasno piše da su spremni na suradnju s lijevom stranom –  rekao je u emisiji Novi dan na N1 televiziji Nikola Grmoja, glasnogovornik Mosta.

– Mi nastavljamo razgovore s HDZ-om, ali dok netko kao mandatar ne bude imao dovoljan broj potpisa, ne možemo govoriti o sastavljanju Vlade. Moramo prvo ocijeniti ovo što je poslao HDZ pozitivnim i onda doći do mandatara koji će imati dovoljno potpisa – kaže Grmoja. 

– Nećemo pristati na konstituiranje Sabora bez jasno definirane saborske većine, za što se zalaže premijer Milanović, nećemo pristati za konstituiranje Sabora na 5 ili 15 minuta – istaknuo je.

Dodao je kako će se odazvati na sjednicu Sabora ako ona bude sazvana no ako se ne slože oko nestranačkog premijera tada se Sabor ne može konstituirati.

– Onaj tko ima ruke u Saboru, ima politički legitimitet, kad bi neki ljudi koji su na listama Mosta dali ruke Zoranu Milanoviću, on bo imao politički legitimitet – kaže Grmoja.

Ističe kako je Most razgovarao o svim opcijama i smatraju kako ne bi bilo korektno da nameću premijera ako imaju partnere koji su "jači" od njih, poput HDZ-a i SDP-a.

– Ako bi ostala samo jedna strana, mi moramo razgovarati o našem mandataru, ali pitanje je koliko bi to bilo vjerodostojno, zato ćemo nastaviti razgovore o nestranačkom premijeru – rekao je Grmoja.

Još jednom je pozvao SDP i koaliciju Hrvatska raste da promijeni mišljenje te da pristane na reformsku Vladu s Mostom i HDZ-om.

– Ako oni to ne učine, nastavit ćemo razgovore s HDZ-om koji nas ipak ne moraju dovesti do stvaranja većine – dodaje.

Nisu opterećeni izjavom koju je prije izbora Božo Petrov potpisao kod javnog bilježnika jer smatraju kako Most nije nikoga odabrao, nego ih je SDP odbio, a HDZ prihvatio njihove prijedloge.

– Ako i formiramo Vladu, Mostove ruke neće se dizati u Saboru kako nam netko kaže, naše zastupnike se ne može kupiti. Ako bi došlo do formiranja Vlade, tu bi Most zaista bio korektan i ako ne bi bilo promjena, Most će izaći iz te suradnje – objasnio je Grmoja.

Kaže kako će odluka Mosta hoće li nastaviti pregovore s HDZ-om biti odluka svih zastupnika nakon što danas o tome razgovaraju. 

>> Most s HDZ-om razgovara o premijeru

Komentara 45

DU
Deleted user
09:12 15.12.2015.

Opet sr,,,? Kad vi mislite stati ?K oga vi zastputa? Kome vi živce čupate iz dana u dan?

DU
Deleted user
09:19 15.12.2015.

Joj sto ga palamudite... tražili ste dogovore, ovi vam pozitivno odgovorili i zadovoljni ste s odgovorima, ali treba još pričekati da se koji još uvjet ispuni? Vi bi najrađe da i sdp uskoči u vlak, pa da svi zajedno zapjevamo pjesmu ljubavi. Tom logikom možete pregovarati do Božića, ali onog idućeg. Sva sreća da predsjednica zna svoj posao.

DU
Deleted user
09:15 15.12.2015.

Daj odaberite nekoga i odlazite svi u ..... .........! Dosat mi vas je više!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije