Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko

"Nije problem Oreškovićev legitimitet nego to što su ga predložili HDZ i Most"

Karamarko Petrov
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
24.12.2015.
u 16:25

"Legitimitet mu daju njegova stručnost i Hrvatski sabor, smatra Karamarko

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko na Facebooku se osvrnuo na mandatara Tihomira Oreškovića napisavši da je riječ o poslovnom čovjeku svjetskog glasa koji je kao Hrvat iz svijeta došao natrag u domovinu. Nije mu jasno zbog čega se u javnosti postavlja pitanje legitimiteta novog mandatara. Stajalište HDZ-a je da problem nije njegov legitimitet nego činjenica da su HDZ, Domoljubna koalicija i Most dogovorili mandatara. 

"Legitimitet mu daju njegova stručnost i Hrvatski sabor. Parlament je predstavničko tijelo u koje građani neposredno biraju svoje predstavnike. Potom zastupnici kao predstavnici naroda izglasavaju povjerenje vladi. 

Ustav ne propisuje neposredan izbor premijera. Da smo željeli takve izbore, valjda bismo ih stavili u Ustav. Svako malo zaklinjemo se u parlamentarnu demokraciju, a kad je treba primijeniti, onda je neki negiraju", napisao je Karamarko.

>> Evo što analitičari kažu o izboru biznismena za mandatara Vlade

 

[NOVI MANDATAR JE USPJEŠAN GOSPODARSTVENIK, TO MU DAJE LEGITIMITET] Dobili smo mandatara. Sada kada je to postao...

Posted by Tomislav Karamarko on Thursday, December 24, 2015

 

Komentara 149

BR
Brontops
17:17 24.12.2015.

Promjene su na pragu. Treba im sirom otvoriti vrata i ukazati gostoprimstvo. Pozitivnim prihvacanjem od samog pocetka ovaj novi premijer moze uzdignuti Hrvatsku! Od 1 sijecnja 2016 Hrvatska ce ici drugim, boljim, smjerom. Iskoristite mogucnosti tog smjera!!!

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
17:15 24.12.2015.

De dosta više s tim legitimitetom? Kakav legitimitet ima Milanović čiji mozak uopće nije bio na izborima, nego je s Milanovićem kao sa dronom upravljao Alex Braun? Ako netko ima legitimitet u SDP-u, to je onda samo Alex Braun.

Avatar cera
cera
17:01 24.12.2015.

2 su razloga zašto kph plače: prvi je zato što nije drug nego gospodin a drugi i najveći što nije završio kumrovečku školu pa da može pomoći novom planu 22

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije