Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što su odlučili?

Završila sjednica Predsjedništva HDZ-a. Šuica: Nastavljamo, ali na drugi način

Dubravka Šuica
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/12
Autori: Vecernji.hr, Hina
21.12.2015.
u 16:30

– Dobro je, reagirali su i pozvali nas natrag u igru. Predsjedništvo HDZ-a će o tome odlučiti. Okvir našeg ponašanja i mog osobnog mora biti sačuvan i zadržan – kazao je Karamarko novinarima ispred središnjice HDZ-a, prije Predsjedništva koje se sastalo oko 14 sati

Nakon dva sata završila je sjednica Predsjedništva HDZ-a koja je počela u 14 sati, a na kojoj se razmatrao poziv Mosta da se HDZ-ova Domoljubna koalicija vrati u pregovore o tripartitnoj vladi.

Nakon sastanka Predsjedništva HDZ-a Darko Milinović je samo u prolazu kazao da su svi zadovoljni, dok je Dubravka Šuica kazala da nastavljaju, ali na drugi način. –  Ne kako vi očekujete – kazala je Šuica novinarima, pišu 24 sata

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić izjavio je prije sjednice da oni ne mijenjaju svaki dan mišljenje. – Danas je prekrasan dan. Mi smo ljudi koji imaju čast, ponos i dostojanstvo i ne mijenjamo svaki dan mišljenje – odgovorio je Brkić na pitanje vraća li se HDZ za pregovarački stol s Mostom i SDP-om, javlja 24 sata.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je kako on ne bi potpisao prijedlog Mosta o tripartitnoj vladi na čelu s nestranačkim premijerom ili kandidatom Mosta, koji je u subotu potpisao SDP. – Ne, ne bih potpisao. Sve sam vam rekao o tom papiru – kazao je Karamarko novinarima prije početka sjednice Predsjedništva stranke koje mora do 16 sati odlučiti o tome kako će odgovoriti na poziv Mosta da se Domoljubna koalicija vrati u pregovore o tripartitnoj vladi.

Nisam za trgovinu i nabacivanje – meni ovo, Perici i Ivici ono

Tomislav Karamarko

Karamarko je naglasio i da je HDZ uvijek i u svakom trenutku spreman razgovarati sa svakim i o svemu što će koristiti rješavanju problema  u kojima se nalazi zemlja i građani. Podsjetio je kako je njegova stranka iznijela svoje principe i dalje ih zastupa. – Naš okvir je poznat i iznesen je u zadnja dva-tri dana – kazao je. Podsjetio je i kako nije pobornik tripartitne vlade, ali i da o svemu može razgovarati. – Ako bi tripartitna vlada bila toliko dobra, uspješna, ako ima osnovu i nekog optimizma  – volio bih da me netko u to uvjeri. Ali ne samo mene nego i moje Predsjedništvo. Iznijeli smo stavove i zanima me što će kolege iz Predsjedništva sada reći – rekao je Karamarko.

Naglasio je i da će HDZ, kao uređena stranka, Mostu dati odgovor na njihov poziv.

Na spekulacije kako je dogovoreno da predsjednik Mosta Božo Petrov bude mandatar, a predsjednik SDP-a Zoran Milanović predsjednik Sabora, Karamarko je kazao kako o tome nije ništa čuo i da se radi o hipotetskom pitanju. – Nisam za trgovinu i nabacivanje – meni ovo, Perici  i Ivici ono. Nije ozbiljno u ovom teškom trenutku za državu  razgovarati na taj način – kazao je Karamarko.

>> Karamarko: 'Ovo je presedan, ne znam kad se nešto ovakvo događalo u hrvatskom političkom životu' 

>> Dramatična 24 sata: Kako su šefovi SDP-a i HDZ-a dogovarali nove izbore

Komentara 179

DU
Deleted user
15:05 21.12.2015.

Sigurno puno pošeteniji od Mailanovića i Pusićke!

Avatar juricamesko
juricamesko
15:06 21.12.2015.

ni u kom slucaju triparitetna vlada.ni u kom slucaju sa Sdp.bolje u opirbi koliko treba nago s njima.prezivio je Hdz Mladena Bajica i Sdp prezivjeti ce i ovo i vratiti se svakim danom jaci

SA
sanjaaa0801
14:59 21.12.2015.

Casniji su od Milanovica i Petrova u svakom slucaju... Petrov prodaje sebe i svoja uvjerenja samo zbog fotelje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije