Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.01.2016. u 19:27

Milanović im nudi snažno vodstvo i bespoštednu borbu za povratak na vlast, a Komadina zaokret ulijevo i, kako voli reći, povratak istinske socijaldemokracije.

Iako su izbori sada već daleko iza nas, iako je izvjesno da će Karamarkov HDZ i Petrovljev Most vrlo brzo formirati novu vladu, šef SDP-a Zoran Milanović silno se trudi stranku još uvijek držati u ratnom stanju.

U svakom trenutku, kaže, moramo biti spremni preuzeti vlast. Ali ne podgrijava Milanović ratnu atmosferu (samo) zbog HDZ-a i Mosta nego (i) zbog jačanja svoje pozicije unutar stranke jer ga za dva mjeseca očekuju izbori za predsjednika SDP-a, na kojima će oko 37.000 članova stranke imati pravo glasa. Milanović pumpa ratnu atmosferu jer, kao što znamo, u ratu se ne polemizira mnogo, ne propitkuje se niti analizira – već djeluje. Slušaju se slijepo naredbe “pukovnika” za kojeg se, ako treba, ide i kroz minsko polje. Na Milanovićevoj su strani u prvom redu, poput osobne garde, njegovi ministri. A s druge se strane protiv njega okuplja široka i ovaj put jedinstvena fronta predvođena Zlatkom Komadinom, Rajkom Ostojićem, Josipom Lekom, Davorom Bernardićem, Ivom Baldasarom... i njihovim “vojnicima”, ponajprije iz riječkog, zagrebačkog i splitskog ogranka SDP-a.

Milanović želi izbore što prije, dok njegovi protivnici žele malo dulju kampanju. U Milanovićevu taboru računaju da će mu protivnici na megdan poslati primorsko-goranskog župana Zlatka Komadinu, kojeg će njihov “Zoki” lako pobijediti rezultatom 60 naspram 40 posto glasova. Komadina će najvjerojatnije biti Milanovićev protukandidat, ali rezultat bi vrlo lako mogao biti tijesan. Bilo u Milanovićevu ili Komadininu korist. Iako je aktualni šef SDP-a danas još uvijek vjerojatno u laganoj prednosti nad bilo kojim protukandidatom, pa tako i Komadinom, vremena je dovoljno da se trend preokrene. Uostalom, tko može procijeniti kako “diše” 37 tisuća takozvanih običnih članova – osoba koje nisu ni Milanovićevi “gardisti” ni Komadinini “partizani”.

Milanović im nudi snažno vodstvo i bespoštednu borbu za povratak na vlast, a Komadina zaokret ulijevo i, kako voli reći, povratak istinske socijaldemokracije. 

>> Milanović će ponovno poslati kandidaturu Pusić za glavnu tajnicu UN-a 

>> S 'potpuno izgubljenom samokontrolom' Milanović je prijetnja i SDP-u i Hrvatskoj

Ključne riječi

Komentara 44

Avatar poglavito
poglavito
19:41 10.01.2016.

Tako je to kad se baviš regijom a ne svojom državom.

Avatar Rafael B
Rafael B
19:40 10.01.2016.

Ako Mulljanović ostane na čelu sdp-a stranka će propasti do kraja!

PI
pismeni
19:56 10.01.2016.

Samo zbog medija g. Milanović i gđa. Jadranka Kosor žive prividnu važnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije