Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o izborima

Milan Bandić: Bit će tu još krvi do koljena

Milan Bandić
Foto: N1 televizija
14.10.2015.
u 10:15

– Ako mi Zagrepčani puste da pomognem Hrvatskoj, idemo delati, idemo napraviti europsku Hrvatsku – rekao je Bandić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je danas u emisiji Novi dan N1 Televizije da je apsolutno spreman sučeliti se sa Zoranom Milanovićem ili Tomislavom Karamarkom. – Uvažavam ih, a njih dvojicu željno iščekujem. Danas potpisujemo s još dvije stranke, u ponedjeljak predstavljamo liste, u utorak program, Vladu i rokove. Bit ćemo jedina koalicija pod okriljem Stranke rada i solidarnosti koja će predstavljati ljude – rekao je Bandić koji se osvrnuo na neke stvari koje se najavljuju u kampanji.

– Primjerice, obećanje od 1.000 eura za svako rođeno dijete, pa mi već dajemo 9 tisuća kuna. Jutros slušam biser da će se "podijeliti Božićnica". Da nakon tri godine aktualna vlast nudi božićnicu, koji je to um, koji je to stožer izmislio, da ljudi popuše da to nije sada predizborna priča? Da ih se ne smatra glasačkom mašinerijom? Pa ljude treba zaposliti, a ne dijeliti božićnice i mirovine. Ja to sve radim 15 godina – istaknuo je zagrebački gradonačelnik.

Bandić je pozvao Karamarka i Milanovića da se svi zajedno okupe. – Ako mi Zagrepčani puste da pomognem Hrvatskoj, idemo delati, idemo napraviti europsku Hrvatsku – rekao je i dodao da imaju iste točke kao kod HDZ-a i SDP-a , ali da je razlika u tome što će on "to obaviti". – Bit će tu još krvi do koljena, jer se već sada dijele fotelje javnih poduzeća, kod HDZ-a, a SDP misli da će ostati s ovima što su s faksa došli na mjesto ministra. Ja ću predstaviti sve ljude koji će predstavljati tu politiku, i račune za svaki kvartal. Što ima poštenije umjesto ponuditi ljude u programu koji će ga provoditi? – rekao je Bandić.

Na pitanje hoće li na njegovoj listi biti bivša zamjenica Sandra Švaljek Bandić je rekao da se ona ide baviti svojim poslom i da joj želi puno uspjeha. Kao ključnog stratega naveo je Ljubu Jurčića, a kao razlog izlaska na parlamentarne izbore navodi da mu "prestanu uzimati 100 milijuna eura svake godine" tako da pomogne svima.

– Neka drugi razmišljaju kako će sastaviti Vladu bez 14 stranaka u koaliciji Rada i solidarnosti – poručio je Bandić.

>> Može li Bandić ugroziti HDZ-ovu pobjedu u BiH

>> Milan Bandić: Na izbore idem pobijediti, a ne sudjelovati

Komentara 50

ST
stefj
10:46 14.10.2015.

Na razini cijele Hrvatske nema šanse, ali lako moguće da će sudjelovati u slijedećoj vladi. U Zagrebu će pokupiti koji mandat, a nitko neće moći sam sastaviti vladu.

HR
hrvatskibranitelj29
12:39 14.10.2015.

ovaj je za psihijatra

DU
Deleted user
14:50 14.10.2015.

Nisam bio u ZG preko 7 godina, medutim nedavno sam morao doci na jedan dan. Mogu samo reci da grad izgelda ocajno. Prosao sam kroz Ozaljsku koja sad izgleda tako odvratno... kartoni izljepljeni po poslovnim prostorima koji su sad ocito zatvoreni (preko 50% ih je sad preazno), fasade izgledaju kao u onim gradicima nakon testiranja atomskih bombi... zivi ocaj. Ako izgled i financijsko stanje Zagreba reflektiraju Bandicev "uspjeh" onda se bojim se i pomislit sto bi napravio od drzave da se ta seljacina iz hercegovacke zabiti dohvati takve pozicije. Odrekao bih se drzavljanstva istog trenutka...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije