Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva reakcija

Karamarko: Ne bih komentirao taj stil bivšeg premijera

Tomislav Karamarko
Foto: Grgur Žučko/pixsell
1/7
15.12.2015.
u 17:15

Nije bitno tko kome pripada, bitno je da budu reforme dobre za zemlju

– Ovo je politička borba u kojoj mi pobjeđujemo – odgovorio je na izravno pitanje Tomislav Karamarko, lider Domoljubne koalicije, upitan da komentira SDP-ove stavove i taktiku. Kazao je da je veliki optimist i da čeka dogovor s Mostom, da sada predstoje razgovori o svakoj točki. Karamarko je izjavio da Domoljubna koalicija ima dovoljan broj mandata, a "s glasovima Mosta i više no što je potrebno". Za sljedeću Vladu kazao je da će biti sastavljena od "stručnih, dobronamjernih i domoljubnih ljudi", a kada su ga upitali je li definitivno odustao od mjesta premijera, rekao je kako su "sve opcije otvorene, nema nedodirljivih imena i svak je spreman odreći se ambicija". Kazao je da o toj i opciji nestranačkog, stručnog, te opciji da je g. Petrov bude mandatar treba razgovarati s kolegama i Mostom. Na pitanje kada će biti postignut dogovor o Vladi i imenu mandatara, premijera, Karamarko je kazao – što prije, to bolje.

Karamarko nije htio podrobnije reagirati na najnovije izjave Zorana Milanovića u kojima je posljednje postupke Mosta i HDZ-a nazvao pokušajem vraćanja kriminalne organizacije u vlast. 

– Ne bih komentirao taj stil bivšeg premijera. Mi imamo dovoljno potpisa, s Mostom ćemo imati i više nego potrebno za mandat. Mi smo rekli da smo za dualni odnos s Mostom. Za suradnju smo sa svima, pa i s onima s lijevog spektra. Nije bitno tko kome pripada, bitno je da budu reforme dobre za zemlju. Ne znam što je stručni premijer. Razgovarat ćemo, sve je na stolu, stranački, nestranački kandidat. Hrvatska je u ovom trenutku najvažnija – poručio je Karamarko, ali nije isticao kada očekuje da se završe pregovori. 

– Moramo vidjeti što gospoda iz Mosta misle. Ne mogu prejudicirati to. Sve su opcije otvorene. Nema svetih imena, ako je to potrebno za Hrvatsku, svatko će se morati odreći svojih ambicija. To može značiti da neću biti premijer, a može se dogoditi i da budem. Ne znam kada će ovo završiti, ja bih da završi čim prije, već sutra ujutro. Ne mogu to dogovoriti s medijima, nego s kolegama iz Mosta. 

Ovo je politička borba. SDP je loše radio, Milanović je loše radio. Hrvatska je u lošoj situaciji. Volio bih da su uspješno radili pa da imaju još jedan mandat. Da su zapošljavali i realizirali investicije, ali to se nije dogodilo. Ovo je politička borba u kojoj mi pobjeđujemo – zaključio je Karamarko. 

>> 'Ovo sada postaje ne Most, nego mostobran za povratak kriminalne organizacije u vlast'

>> 'Neću dopustiti da odugovlačenje proizvede nesagledive posljedice po stabilnost države'

Komentara 154

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
17:54 15.12.2015.

bravo... samo bi budhala pristala spuštati se na takvu prostačku i neodgojenu razinu komunikacije... ignorirati smeće, radi vlastite higijene

Avatar delminium
delminium
17:45 15.12.2015.

milanović nek komentira božo petrov pa on je psihijatar

BE
berogrga
17:47 15.12.2015.

Bravo Karamarko, podržite Petrova za premijera i to je to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije