Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko:

Ja ću biti mandatar za sastavljanje vlade, a Reiner kandidat za predsjednika Sabora

tomislav karamarko
Foto: Davor Javorović/Pixsell
01.12.2015.
u 13:48

Na pitanje hoće li Domoljubna koalicija podržati kandidata Mosta za predsjednika Sabora, odgovorio je da na hipotetska pitanja neće odgovarati

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je nakon sjednice predsjedništva te stranke rekao kako će kandidat Domoljubne koalicije za predsjednika Sabora na konstituirajućoj sjednici biti Željko Reiner. 

Na kraju je uz osmijeh na novinarski upit hoće li on biti mandatar za sastavljanje nove vlade rekao da hoće.

– Reiner je zaslužio da ga kandidiramo i on zaslužuje respekt svih drugih stranaka – rekao je Karamarko. 

Na pitanje hoće li Domoljubna koalicija podržati kandidata Mosta za predsjednika Sabora, odgovorio je da na hipotetska pitanja neće odgovarati.

– To je ono što bi bilo kad bi bilo – odgovorio je Karamarko. Opovrgnuo je da je HDZ pritiskao Most kako se to moglo iščitati iz pisma Bože Petrova članovima Mosta u kojem je pisao o pritiscima iz SDP-a i HDZ-a.

– HDZ nije nikoga pritiskao, a pritisci su upravo ono što je, kako mi se čini, Mostu smetalo kod SDP-a – rekao je Karamarko. 

– To mi izgleda kao politički balans. I sâm sam utjecao na članove svoje stranke da ne prilaze parcijalno članovima Mosta. Želimo jedinstven Most i čekamo finiš pregovora – kazao je.

Na novinarsko pitanje iščitava li iz pisma Mosta kako je Most bliži dogovoru s HDZ-om, odgovorio je da su pregovorima s Mostom pristupili pošteno, da im čestitaju na rezultatu, a nikako im nije ideja razbijanje Mosta jer bi to bilo nepošteno prema biračima te opcije.

Na pitanje je li mu prihvatljiva mogućnost reformske vlade SDP-a, HDZ-a i Mosta, na čemu inzistira Most, Karamarko je kazao da uopće ne zna što znači zajednička vlada.

– Kako bi bilo sjediti u istoj vladi sa strankom koja je četiri godine upropaštavala Hrvatsku i koja je bila protiv reformi. Na svojim su se plakatima izrugivali sa mnom sa  škarama u rukama, a sad pristaju na reforme ne bi li ostali u svojim foteljama – rekao je Karamarko.

>> Karamarko: Nama regionalizacija ne odgovara, ne možemo pristati na nove podjele

Komentara 208

Avatar stonoga
stonoga
21:33 01.12.2015.

Ha ha ha , kamocemo lajka cijeli bozji dan.

OR
orguz
15:36 01.12.2015.

KARAMARKO? Tko te savjetuje? Zašto ne pitaš ove sa TV-a (ne zovem ga HTV jer to nije) gdje im je emisija o Hrvatskom digu? Gdje je o 16 miljardi opljačkanih kuna? Gdje je o manjem broju radnih mjesta? Pa zaa Boga miloga provi ih više! Čega ili koga se bojiš? Prozovi i Novokmeta i Stankovića i drugu komunističku ...da ne napišem što. Imenom i prezimenom prozovi . Pristani na sučeljavanje ako će ga voditi i Dujmović i Ivkošić? Traži to i mjenjaj ovu "jugoteleviziju". Malo smanji uljudnost. Ovo su opasna vremena i traže čvrste i hrabre.

VE
velikazmija
15:00 01.12.2015.

koliko je broz strani jezika znao osim ruskog maternjeg-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije