Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolinda Grabar Kitarović

Izbori pokazuju da je Hrvatska zrela država. Nadam se da ćemo uskoro imati mandatara vlade

kolinda grabar kitarović
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/3
09.11.2015.
u 01:09

Potrebno je usredotočiti se na interese države i građana. Svi zajedno moramo nastaviti voditi Hrvatsku iz krize, rekla je Kolinda Grabar Kitarović

Predsjednica republike Kolinda Grabar Kitarović u svome govoru čestitala je sudionicima izbora.

- Rezultati ovih izbora pokazali su da je hrvatska država zrela demokracija. Iako govorimo o nepotpunim rezultatima, želim čestitati svima koji su ušli u Sabor kao i Domoljubnoj koaliciji koja je relativni pobjednik izbora.

- U ovom trenutku pozivam sve koji su izabrani u Sabor da pokažu svoju odgovornost prema građanima koji su ih izabrali te da iznadstranačke i partikularne  interese ostave po strani kao i kampanju koja je iza nas. I podjele treba ostaviti iza sebe. Potrebno je usredotočiti se na interese države i građana. Svi zajedno moramo nastaviti voditi Hrvatsku iz krize.

- Osobno ću u skladu s ustavnim ovlastima postupiti odgovorno i nadam se da ćemo uskoro imati novog mandatara vlade. vjerujem da ćemo nakon konzultacija uskoro imati mandatara hrvatske Vlade. Svima želim mnogo uspjeha i ponavljam, želja je svih građana da svi zajedno idemo u bolju Hrvatsku. To je ona ideja zajedništva koju zagovaram od samog početka i vjerujem da će Hrvatska u bliskoj budućnosti imati stabilnu vladu koja će raditi na dobrobit svih građana - zaključila je predsjednica.

>> Rezultati DIP-a: HDZ-ova koalicija 61, SDP-ova koalicija 53, MOST 19 mandata

Komentara 38

NO
novalastavica
02:54 09.11.2015.

Ako su ovi rezultati tocni i ako nije bilo manipulacija zivima , mrvima i nepostojecima onda Karamarko mora podnijeti ostavku i odrzati slobodne izbore u HDZ u a to vrijedi i za naduvanka u SDP

NO
novalastavica
01:45 09.11.2015.

Izbori su pokazali kolika je moc partiskih medija i njihovih manipulacija mozda i manipulacija dip a. U svakom slucaju jad i bijeda svijesti hrvatskog jugokomunjarstana.

BJ
bijeda-jad
06:05 09.11.2015.

Karamarko nadam se budes izvisio kod MOST-a ..... jednom udbas,uvjek obavjestajac !!! Kako dođe na vrh hdz tako sada da i nestane,nadam se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije