Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Vrdoljak

HDZ-ovoj koaliciji su na 'pobjedi' čestitali samo predsjednica i Vučić. Orban je vjerojatno bio zauzet

vrdoljak
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
09.11.2015.
u 14:40

Pusić je istaknula kako nema relativnog pobjednika te kako su građani Hrvatske poslali vrlo jasnu poruku - nikome od „velikih“ ne žele dati bezuvjetni mandat

 - Nakon prebrojanih više od 99% glasova, situacija je više, manje jasna. Zahvaljujem svima koji su izašli na izbore, svima koji su glasovali za koaliciju Hrvatska raste i svima koji su preferencijalno zaokružili HNS-ove kandidate. Glasovima u Hrvatskoj, koalicija Hrvatska raste zajedno s IDS-om ima 59 mandata. Domoljubna koalicija ima 56 mandata i tri mandata iz dijaspore, što dovodi do izjednačenih 59 – 59, poručila je predsjednica HNS-a Vesna Pusić na današnjoj konferenciji za medije.

Istaknula je kako nema relativnog pobjednika te kako su građani Hrvatske poslali vrlo jasnu poruku - nikome od „velikih“ ne žele dati bezuvjetni mandat, žele dogovor i žele da se u Hrvatskoj parlamentarna većina slaže s trećom najjačom opcijom, a u ovom trenutku u Hrvatskoj to je Most.

 - Smatramo da tu poruku treba slušati, da je dobra i HNS je apsolutno spreman i podržava dogovor s Mostom o njihovim, kao što su sami naglasili, programskim točkama, odnosno uvjetima za suradnju. Nije trenutak ni za kakvu euforiju, ali što se HNS-a tiče, zaista je trenutak za zadovoljstvo onime što smo postigli kao stranka na ovim izborima, za našu koaliciju, poručila je Vesna Pusić.

Uz 9 zastupnika, nakon jučerašnjih izbora, HNS ima i dva manjinska zastupnika, tako da će u novom sazivu Sabora HNS imati Klub od 11 zastupnika, kao i do sada.

 - Što se buduće Vlade tiče, mislim da s jednim pristojnim, racionalnim pristupom HNS i naši koalicijski partneri, ima dobru, realnu šansu postići sporazum s Mostom. Ne treba slaviti prije vremena, ne treba otvarati šampanjce i jesti torte, nego racionalno razgovarati, sjesti, pronaći programske točke i dalje raditi za boljitak Hrvatske. Mislim da s Mostom HNS i naša koalicija imaju apsolutno zajedničke programske točke i buduću odgovornost Hrvatske, zaključila je Vesna Pusić.

Potpredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak osvrnuo se na jučerašnje obraćanje predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, podsjetivši na, kako je rekao, nevjerojatnu činjenicu.

 - Na „pobjedi“ HDZ-ovoj koaliciji, a koju smo vidjeli da se nije dogodila, čestitali su isključivo Kolinda Grabar Kitarović i Aleksandar Vučić. Vrlo vjerojatno je kolega Orban bio zauzet, jer da je stigao reagirati prije nego što su došli ozbiljni rezultati, vjerojatno bi čestitao i on. Ovako je kolega Orban sačekao jutro, pa se vidjelo da su brojevi malo drugačiji, rekao je Vrdoljak.

 - Ovo je pokazalo da građani mogu birati osobu imenom i prezimenom. Mislim da smo odradili posao, a kad to napravit, građani to prepoznaju i daju vam šansu i mogućnost da to i dalje radite, rekla je Anka Mrak Taritaš.

>> Rezultati DIP-a: HDZ-ova koalicija 59, SDP-ova koalicija 56, MOST 19 mandata

Komentara 22

KA
kajinx
15:22 09.11.2015.

Hrvatski narod je podcijenio snagu koju ima 300,000 duhova.

Avatar MK
MK
14:56 09.11.2015.

..."vjerovatno"? ...zato vjerojatno i nema podpisnika!

DU
Deleted user
16:13 09.11.2015.

Koliko glasova je dobio HNS? 25?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije