Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biračka mjesta

Evo gdje će se glasovati na izborima 8. studenog

glasačka kutija
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
29.10.2015.
u 18:39

Na internetskim stranicama DIP-a objavljena su biračka mjesta na kojima će se na parlamentarnim izborima, 8. studenoga glasovati u Hrvatskoj.

Na internetskim stranicama Državnog izbornog povjerenstva (DIP) objavljena su biračka mjesta, na kojima će se na parlamentarnim izborima, 8. studenoga glasovati u Hrvatskoj.

Po izbornim jedinicama, za svako je biračko mjesto naveden naziv, lokacija i adresa. Primjerice, u I. Izbornoj jedinici, biračko mjesto broj 1 Andrija Medulić nalazi se u Prvoj ekonomskoj školi u Medulićevoj 33. Objavljena su sva redovita biračka mjesta, posebna se još formiraju, a taj će posao biti završen početkom idućega tjedna, rekla je članica DIP-a Janja Horvat Drobnjak.

Posebna mjesta, objašnjava, ovise o broju privremeno upisanih birača, a kako je rok za upis zaključen tek kasno u srijedu, treba vremena da se sve posloži. Potpuno precizan broj biračkih mjesta znat će se u petak, kažu u DIP-u.

Na svakom biračkom mjestu trebalo bi biti oko tisuću i pol birača kako bi se lakše i brže obradili izborni podaci s obzirom na preferencijalne glasove i složeniji način vođenja zapisnika o glasovanju.

DIP je već ranije objavio 114 mjesta za glasovanje u inozemstvu, odnosno u 48 država, na kojima će glasovati 'dijaspora', odnosno hrvatski državljani bez prebivališta u Hrvatskoj, te oni s prebivalištem koji se na izborni dan zateknu izvan hrvatskih granica.

Popis biračkih mjesta u Hrvatskoj pogledajte OVDJE

>>Prve neslužbene rezultate izbora objavit ćemo u 21 ili 22 sata

>>Prvi izborni rezultati bit će objavljeni nešto kasnije nego inače

Komentara 3

EB
eto_bas_zato
09:48 30.10.2015.

Konačno dolaze izbori. Vozim se neki dan s društvom u autu a na radiju spot u kojem govore kako Hrvatska raste, društvo se puklo smijat ali nakon toga muk..kaže mi frend pa jbt, jel oni zbilja misle da smo mi tako mutavi da povjerujemo u gluposti kako se tjedno otvara 500 novih radnih mjesta!? Pa neću za njih glasat samo jer nam se rugaju u lice!!

LA
LANA555
00:09 30.10.2015.

Nemoj te vi meni di ce se glasat.vec za koga da se gĺasa.

TH
than
00:24 30.10.2015.

Ja samo znam da ce umjesto nezaposlenih kojima bi ti novci dobro dosli, tamo sjediti debelo uhljebljeni kao sto je bilo i do sada. Mogao bi mozda vecernji provesti koliko je uopce nezaposlenih bilo iza kutija, ali tesko da bi taj broj bio veci od 10, ali da to zele to bi i sproveli. Jednom pokusah davno, svi u braniteljskoj mirovini ili su radili u opcini. Niti jednog nezaposlenog u komisiji. Lopovska drzava, bio do kradeze ili kukulele

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije