Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Human Rights Film Festival od 24. do 28. ožujka u zagrebačkom kinu Europa

23.03.2009.
u 18:28

Šesto izdanje Human Rights Film Festivala, festivala posvećenog ljudskim pravima, održat će se od 24. do 28. ožujka u zagrebačkom kinu Europa. U pet dana festivala bit će prikazano 16 igranih i dokumentarnih filmova.

Festival je ove godine posvećen pitanjima političkih sustava i ratnim zločinima, a za otvaranje je predviđen igrani film talijanskog redatelja Paola Sorrentina "Il Divo". Film je dobio glavnu nagradu žirija na festivalu u Cannesu, a govori o jednom od najdugovječnijih i najozloglašenijih europskih političara, višekratnom demokršćanskom premijeru Italije Giuliju Andreottiju.

Bit će prikazana i tri filma izraelskog dokumentarista Eyala Sivana, koji će biti gost festivala. Na programu su "Specijalist" o suđenju nacističkom zločincu Adolfu Eichmannu, "Iz ljubavi prema narodu" o tajnoj službi Stasi te "Građani K" o braći Kaczynski.

Filmoljupcima će se svidjeti i "Građanin Havel" Pavela Kouteckya, te sedam i pol sati dug film filipinskog redatelja Lava Diaza, "Melankolija".

Sve projekcije su besplatne. Festival organiziraju Multimedijalni institut i Udruženje za razvoj kulture "URK", a selekciju iz programa istodobno će moći vidjeti i riječka publika u Art-kinu Croatia, zahvaljujući suradnji s udrugom Filmaktiv.

Više informacija o filmovima i rasporedu projekcija može se naći na humanrightsfestival.org.
(mp)

Želite prijaviti greške?