Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLOVANJE HT-A U PRVIH DEVET MJESECI

Hrvatski Telekom: Prihodi veći 2,8 posto

06.11.2008.
u 09:39

U prvih je devet mjeseci 2008. godine Hrvatski telekom poslovao, zasad prema nerevidiranim podacima iz te kompanije, s porastom prihoda od 2,8 posto. Sagledavajući proteklo razdoblje ove godine, iz HT-a navode kako je T-Mobile zabilježio 2,6 milijuna pretplatnika, te da je ostvaren snažan rast ADSL-a i MAXtv-a.

Kompanija je zadovoljna solidnim rastom interneta, pokretnih komunikacija i veleprodaje što je dovelo do porasta prihoda na 6652 milijuna kuna. Navode i da se neto dobit smanjila za 1,5 posto na 1888 milijuna kuna bez utjecaja jednokratne dobiti u 2007. godini.

Korisnici smanjuju duljinu razgovora na mobitel
U sektoru mobilne telefonije ova je kompanija zabilježila povećanje broja pretplatnika od 15 posto što je, ističu, dovelo i do povećanja prihoda na 3365 milijuna kuna. Broj mjesečnih minuta korištenja smanjio se 1,8 posto na 125,1 minutu po pretplatniku, a velikim događajem drže i sutrašnje lansiranje iPhonea na hrvatsko tržište.

U sektoru pružanja internetskih usluga prihodi su ostali stabilni, na 3904 milijuna kuna, navode u izvješću o poslovanju, te dodaju da se broj ADSL linija povećao 43,4 posto, na 429.242 linije, kao i broj pretplatnika MAXtv-a koji se učetverostručio te u promatranom razdoblju iznosi 92.205 pretplatnika.

S obzirom na ovakve rezlutate HT-a, Ivica Mudrinić, predsjednik uprave, izjavio je:
- Treće tromjesečje, u kojemu je dodatno ojačana već snažna godina, bilo je izvrsno za T-Hrvatski Telekom. Naša usredotočenost na konkurentne cijene i inovacije proizvoda pomogla je da Grupa ostvari solidan rast prihoda od pokretnih komunikacija te izvrsne rezultate u povećanju broja pretplatnika širokopojasnih usluga i IPTV-a. Nakon kraja trećega tromjesečja broj pretplatnika usluge MAXtv premašio je 100.000 i zadovoljstvo mi je izvijestiti vas da sutra lansiramo iPhone u Hrvatskoj. Kako se godina bliži kraju, ostajemo uvjereni da ćemo ostvariti dobre rezultate za cijelu 2008. godinu.

(S.M.)

Želite prijaviti greške?