Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trošak 150.000 kuna

Zbog tiskarske pogreške u mjesec dana treći izbori u Gundincima

Foto: Vedran Balen
1/3
09.04.2015.
u 11:21

To je općini donijelo novi trošak od 35 tisuća kuna, zbog čega je Vladin povjerenik Mijo Kladarić podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja

Ovo je sramota - govore mještani Gundinaca kod Slavonskog Broda, koji će ove nedjelje treći put u mjesec dana na birališta. Razlog je tiskarska pogreška na listiću u drugom izbornom krugu. Naime, ispred imena HDZ-ove kandidatkinje za načelnicu Gordane Vuković stajao je redni broj 3, umjesto 1.

To je općini donijelo novi trošak od 35 tisuća kuna, zbog čega je Vladin povjerenik Mijo Kladarić podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Prema riječima dosadašnjeg predsjednika Općinskog vijeća Ivana Kokanovića (SDP-HNS), riječ je o nepotrebnom bacanju novca koji se mogao utrošiti kudikamo pametnije. - Ovo je ludost, to nema nikakve veze sa zdravom pameću. Na izborima se nije glasovalo za redni broj, nego za ime i prezime kandidata.

Taj novac mogao se utrošiti na financiranje male škole ili izgradnju cesta i kanalizacije - kaže Kokanović. U HDZ-u, pak, ističu kako do novih izbora uopće ne bi ni došlo da je predsjednik u zakonskom roku sazvao sjednicu Općinskog vijeća.

- Kada je već došlo do ovoga, logično je da su izbori ponovljeni. Naša kandidatkinja je oštećena, a zakonska procedura se mora poštivati – kaže predsjednik gundinačkog HDZ-a Igor Mihić. Siromašnu općinu izvanredni izbori stajat će ukupno 150 tisuća kuna, pa su mještani s pravom ogorčeni.

>> Vladin povjerenik za Gundince podnio kaznenu prijavu

Ključne riječi

Komentara 3

D1
da...100
11:37 09.04.2015.

Da barem postoji tiskara u vlasništvu države. A, da postoji- Tiskara Vjesnik ali ništa ne tiska za državu.

D1
da...100
11:37 09.04.2015.

Da barem postoji tiskara u vlasništvu države. A, da postoji- Tiskara Vjesnik ali ništa ne tiska za državu.

D1
da...100
11:37 09.04.2015.

Da barem postoji tiskara u vlasništvu države. A, da postoji- Tiskara Vjesnik ali ništa ne tiska za državu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije