Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povratak navijača

Zatvorenici s Mamićem pjevali "Ne može nam nitko ništa..."

Zdravko Mamić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/11
08.07.2015.
u 09:43

Prema stavu branitelja aktualnog izvršnog predsjednika HNS-a, jedini relevantan svjedok je nogometaš Liverpoola i reprezentativac Dejan Lovren, preko čijeg računa je prošlo 25 milijuna kuna kasnije uplaćenih na račun Zorana Mamića

Branitelj Damira Vrbanovića, koji je zajedno s braćom Zdravkom i Zoranom Mamićem te poreznikom Milanom Pernarom, osumnjičen za milijunske malverzacije, jučer je zagrebačkom Županijskom sudu predao žalbu na rješenje o određivanju istražnog zatvora, a u žalbi je, kako doznajemo, zatražio da se dodatno smanji broj svjedoka koji bi se trebali ispitati. Iako je sutkinja istrage Županijskog suda Erna Dražančić već smanjila popis svjedoka na koje bi, prema stavu USKOK-a, Vrbanović boravkom na slobodi mogao utjecati, njegov odvjetnik Darko Maržić smatra da je nepotrebno saslušavati sve članove Izvršnog odbora GNK Dinamo i zaposlenice računovodstva. Smatra kako članovi Izvršnog odbora nisu imali veze s financijama, a što se tiče triju računovotkinja koje bi trebalo ispitati, tvrdi da je i njihovo saslušanje nepotrebno jer su istražitelji USKOK-a ionako već izuzeli svu spornu dokumentaciju.

Teško do Lovrena

Prema stavu branitelja aktualnog izvršnog predsjednika HNS-a, jedini relevantan svjedok je nogometaš Liverpoola i reprezentativac Dejan Lovren, preko čijeg računa je prošlo 25 milijuna kuna kasnije uplaćenih na račun Zorana Mamića. No pitanje je kada će se uopće Lovren ispitati u USKOK-u s obzirom na njegove profesionalne obveze u klubu. Iako je do prije nekoliko dana boravio u Zagrebu, nije još dao iskaz. O ovoj žalbi odlučivat će izvanraspravno vijeće Županijskog suda, a kako doznajemo, odvjetnik Maržić nije zatražio da se njegovu branjeniku istražni zatvor zamijeni jamčevinom.

Što se pak tiče braće Mamić, njihovi odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović žalbu na određivanje istražnog zatvora mogu podnijeti do sutra, a dok izvanraspravno vijeće ne riješi sve žalbe, ne može se ni krenuti s ispitivanjem svjedoka.

Dobro se snašao u zatvoru

Očekuje se da će branitelji braće Mamić ponovno zatražiti da im se prihvati jamstvo od 20 milijuna kuna u nekretninama. Dok čekaju da njihovi odvjetnici podnesu žalbu, na sud je jučer stigao i zahtjev USKOK-a za blokadu imovine braće Mamić. Kako doznajemo od izvora bliskog zatvorskom sustavu, stariji brat Mamić izuzetno se dobro prilagodio uvjetima u Remetincu, a dobro su ga prihvatili i drugi zatvorenici. Tijekom jedne od šetnji dvorištem sa zatvorenicima je zapjevao pjesmu "Ne može nam nitko ništa, jači smo od sudbine", koju je pjevao i na televiziji Z1 samo nekoliko dana prije nego što je uhićen.

>>'Neću se odreći prijatelja Mamića, a kladioničarski skandal mi podmeću zbog kampanje'

>>Umjesto proljeća u Europi želi jesen na slobodi

Komentara 150

MS
mare_split
09:54 08.07.2015.

Poštedite nas ovih Circum et Panem ( 'kruha i igara' ) i pišite o Zokinim propustima i što je to bilo 'taajnovito' na Grobniku da Državljani RH o tome ne smju ništa znati! Je li Zojka s 'draganom' pripremao' kakvuu 'Oluju'? ... Pišite o politikantima koji uništavaju RH jer hrvatski nogomet to nije učinio! On je odličan hrvatski 'brend', za razliku od svega što nam učine Vrdoljak, Jakkovina, Joca, Zoka, Ostoje, Pupavka, Opanka, ...

DU
Deleted user
10:12 08.07.2015.

hvala vecernjem na nastavku suradnje s komunističkom partijom i provođenju cenzuru. svjesno uništavate ovaj narod već godinama , prave probleme gurate pod tepih i pomažete komunistima u daljnjem pljačkanju ove zemlje i naroda. živio veliki vođa i veliki kapital !

MA
markorikacoka
10:02 08.07.2015.

Mamiću kralju drži se, neka svi idu u k... pa i zoki !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije