Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
07.07.2015. u 10:18

Zdravko Mamić, pritvoreni izvršni predsjednik Dinama, ove sezone smanjit će ambicije.

Zdravko Mamić, pritvoreni izvršni predsjednik Dinama, ove sezone smanjit će ambicije.

Umjesto tradicionalne želje da dočeka „proljeće u Europi“ zadovoljit će se i time da dočeka jesen na slobodi.

Grčić se hvalio bilancom iz vremena vladavine HDZ-a

Branko Grčić, potpredsjednik Vlade, ovoga vikenda trudio se na Facebooku demantirati izjave vodstva HDZ-a da se iz Hrvatske u dvije godine iselilo sto tisuća ljudi. Kao argument je izvukao podatak da se u razdoblju od 2004. do 2014. iselilo 118.502, a uselilo njih 128.716 pa je po tome ukupna bilanca pozitivna za desetak tisuća građana.

Ako ostavimo po strani da u računici manjka posljednjih godinu dana, kada je iseljavanje ubrzano, pitanje je zašto se Grčić diči razdobljem u kojem je veći dio vremena na vlasti bio – HDZ.

Nitko ne želi raditi kao komunalni redar u Komiži

Tonka Ivičević, gradonačelnica Komiže, već dva mjeseca ponavlja natječaj za komunalnog redara bez ikakvog uspjeha. Na raspisane natječaje nije joj se javio nitko mada prema pisanju Slobodne na otoku Visu ima 300 nezaposlenih koji su se prijavili na biro. Gradonačelnica tvrdi da najmanje desetero prijavljenih na birou ima sve uvjete za posao, ali ne žele raditi kao komunalni redari za plaću od 4800 kuna. Malo je misto, ali je mala i plaća, zaključuju Komižani.

Cirkularna ekonomija drugi puta među Hrvatima

Mirela Holy, predsjednica ORaH-a, nastavlja s promicanjem koncepta cirkularne ekonomije koji je započela modnom revijom od stare odjeće da nas upozna s tom „briljantnom, a opet toliko jednostavnom idejom“. Nakon što nas je ORaH pozvao da pretresemo ormare i udahnemo novi život starim krpama i krpicama, najavljen je za jesen i novi iskorak u cirkularnu ekonomiju uređivanjem interijera i izradom „novog“ namještaja od postojećeg.

Iskorištavanje stare krame predstavlja se tako kao revolucionarni koncept za 21. stoljeće narodu koji je cijelo 20. stoljeće silom neprilika do krajnjih granica raubao i odjeću i obuću i namještaj te se itekako nauživao cirkularne ekonomije pretakanja iz šupljeg u prazno.

>>Ugostitelju pronašli 64 milijuna kuna na računu

Komentara 6

MI
MileKubura
10:29 07.07.2015.

Za Dinamo

MI
MileKubura
10:29 07.07.2015.

Navijači Dinama su uz tebe ne UDBA ceni navijači nego navijaci koji se vesele uspjesima svoga kluba i koji su za Dinamo SPREMNI i Mrijeti.

MI
MileKubura
10:29 07.07.2015.

Za Mamica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije