Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27.10.2014. u 14:00

Predsjednik Josipović i ministar Matić bili su pomalo smušeni i uplašeni među braniteljima, a čini se da su to prenijeli i na novinarku Bojić

Subotnji Dnevnik HTV-a obilježio je dramatičan prilog o posjetu predsjednika Ive Josipovića i ministra branitelja Freda Matića veteranima Domovinskog rata koji već nekoliko dana prosvjeduju. Iako je urednik Stipe Alfier tom događaju dao pristojnu minutažu i imao na terenu reporterku Kristinu Bojić, nisam siguran, blago rečeno, da smo doznali sve što nas zanima. Predsjednik Josipović i ministar Matić bili su pomalo smušeni i uplašeni među braniteljima, a čini se da su to prenijeli i na novinarku Bojić.

Previše je HTV-ova zvijezda na terenu okolišala i oklijevala u situaciji kada treba ići “u glavu”. Bojić je mnogim predstavnicima branitelja dala priliku da govore o prosvjedu, ali na kraju nismo doznali tko je stvarni vođa prosvjednika. Je li to stopostotni ratni invalid Đuro Glogoški ili je to pak Josip Klemm, koji je predsjedniku Josipoviću gotovo ultimativno zakazivao idući sastanak. Još ne znam što je pravi motiv prosvjeda. Očekivao sam da ću doznati i konačnu istinu o materijalnim pravima branitelja. Jesu li ona ostala ista, kako tvrdi ministar Matić, ili su smanjena. Možda je novinarka trebala provjeriti i riječi premijera Milanovića, koji od početka prosvjeda tvrdi da iz njih stoji politika.

Puno pitanja za dobru reportažu, ali novinarka HTV-a uglavnom se držala općih mjesta. Šteta. Dobar novinar uvijek se mora suočiti s najtežim izazovima i zbog istine uvijek biti spreman “uhvatiti bika za rogove”. Pa što bude.

PLUS

Zagrebački političari očito vole ispravljati “pravopisne pogreške”. Dnevnik HTV-a pokazao nam je da se unosnim “hobijem” nije bavila samo Bandićeva ekipa, nego i neki HNS-ovci.

MINUS

Nova TV opet je objavila anketu o popularnosti predsjedničkih kandidata. Ankete sve manje govore o stvarnom raspoloženju birača, ali zato sve više utječu na njihovu odluku.

>> Josipović s Matićem posjetio branitelje ispred Ministarstva

Komentara 50

AR
Artemisia
14:37 27.10.2014.

vec je odavno jasno da se Pravednik boji ovog naroda , jer to nisu "njegovi", on se opusti na srpskim dernecima kad prijeti ustasama i divi se lijepim sajkacama ... A sad kad se stidljivo i potiho cuju optuzbe da je isti dilao sa Srbima dokumente ht. tajnih sluzbi, usplahirio se covjeculjak, okrece se , trazi prijatelje, di je Soros, Tadic, Nikolic, Dejan, Loncar, Udba, pa Perkovic zuzet u Njemacvkoj. Sav se zbunio i uplasio! Zamislite , prvi je po popularnosti po bagovim anketama , a boji se za drugi mandat !

Avatar Becarina
Becarina
14:55 27.10.2014.

Nasuprot posjeti braniteljima, predsjednik se na skupu splitskih "antifasista osjecao sretan i medju svojima.

AJ
ajmo
14:55 27.10.2014.

A zašto se boji Predsjednik Braniteljapa oni su stvarali državu u kojij on uživa sve blagodati . A nemirna savjest. Nekako je opušteniji gdje drma užičko kolo .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije