Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ina šuti

Zaposlenici u strahu nakon incidenta: Ovo je prilika za MOL da zatvori Rafineriju Sisak

Sisak,rafinerija,Ina
Foto: Marko Prpić/Pixsell
25.08.2014.
u 12:30

Incident se dogodio u vrijeme remonta i neće bitnije utjecati na plan proizvodnje, uvjerava direktor Damir Butković

Nakon planirane obustave atmosferske destilacije na Kombiniranom postrojenju VI u Rafineriji nafte Sisak, prošli je tjedan u sklopu pripreme za remont došlo do samozapaljenja željeznog sulfida unutar kolone. Brzom intervencijom vatrogasaca opasnost je otklonjena, stanje stabilizirano, nema ozlijeđenih, ali je kolona zbog visoke temperature oštećena.

Premda se INA nije oglasila o tom incidentu, doznajemo kako je kolona dosad čišćena samo kemijski, iako se znalo da je u lošem stanju i da su stijenke već vrlo tanke.

– Ionako smo namjeravali tijekom remonta rekonstruirati kolone. Već smo nabavili materijal i dijelove. Također ćemo ispitati punila za zamjenu, koja su već u našem skladištu. Do incidenta je došlo u vrijeme obustave proizvodnje i planiranog remonta, ne očekujemo da će to bitno utjecati na plan proizvodnje – rekao je direktor Rafinerije nafte Sisak Damir Butković. No, zaposleni i sindikalci strahuju od duljeg zastoja.

– Za MOL je ovo prilika da počne govoriti kako proizvodnja u Sisku nije rentabilna i da je treba ugasiti. To će produbiti sukob između dvaju većinskih vlasnika Ine. Sada kod nas više nema primarne prerade nafte – kazao je predsjednik sindikata EKN-a Ivan Tomac.

>>Vrdoljak: Niti želim niti smijem komentirati arbitražni postupak

>>Buknuo požar u Ininu postrojenju pokraj Rijeke, ozlijeđena 2 vatrogasca

Komentara 1

Avatar gladnijura
gladnijura
14:24 25.08.2014.

Sisačka rafinerija i tehnologija na kojoj radi, nije vrijedna drugoga, nego da se rastavi i onda sagradi modernija. Svako ulaganje je samo produljivanje agonije. Dok se ne dogodi neka stvarno teška havarija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije