Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Stop deložacijama'

Zaključen stečaj Sinčićeve protudeložacijske udruge

Ivan Vilibor Sinčić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/5
14.04.2016.
u 13:25

Budući da se vjerovnici i predsjednica udruge Vladimira Palfi i dopredsjednik Ivan Vilibor Sinčić nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je ustvrdio da je udruga nesposobna za plaćanje te je donio rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka

Trgovački sud u Zagrebu  zaključio je stečaj nad udrugom 'Stop deložacijama', koju su vodili predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić i njegova nevjenčana supruga Vladimira Palfi pa će se udruga s 10.359 kuna duga nakon pravomoćnosti rješenja brisati iz sudskog registra.

Sudsko rješenje uslijedilo je nakon oglasa kojim su vjerovnici te udruge za zaštitu i pomoć žrtvama deložacija krajem veljače bili pozvani da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka, a njezini zastupnici da u roku od 15 dana predaju popis imovine i obaveza.

Budući da se vjerovnici i predsjednica udruge Vladimira Palfi i dopredsjednik Ivan Vilibor Sinčić nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je ustvrdio da je udruga nesposobna za plaćanje te je donio rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

'Stop deložacijama' je u registar upisana u siječnju 2013. kao udruga s područjem djelovanja u zaštiti prava građana i “osiguranju psihološke pomoći, pružanja pomoći oko privremenog zbrinjavanja, medijske akcije radi osvješćivanja javnosti o problemu te poticanja na sudjelovanje u rješavanju problema”.

Osim toga, u opisu djelatnosti udruge navedeno je i tiskanje letaka, brošura i knjiga te organiziranje javnih tribina i okruglih stolova

Kao datum osnivačke skupštine udruge ‘Stop Deložacijama’ naveden je 2. prosinca 2012., a kao osobe ovlaštene za zastupanje predsjednica Palfi i dopredsjednik Sinčić s početkom mandata u prosincu 2012. i istekom u prosincu 2014.

Protiv rješenja o zaključenju stečaja udruge ‘Stop Deložacijama’ dopuštena je žalba Visokom trgovačkom sudu koja se može podnijeti u roku od osam dana.

>>Sinčićeva udruga Stop deložacijama ne plaća režije za stan

>>Privremeni dom Frlanovih u Udruzi stop deložacijama

Komentara 5

LI
Lisabon
14:53 14.04.2016.

Gospodine Sinčić,pa jel tesko od saborske place podmiriti 10 000 kn?Ja da imam toliku placu i da stalno naglasavam da se borim za malog covjeka,sigurno zbog te svote (a imam cime to platiti)nebi gasio udrugu koju sam osnovao.Vidim udruga ima i vjerovnike?Jos lijepse,pa i ti ljudi ,kojima niste platili,trebaju od necega zivjeti,zar ne?Kad vas covjek slusa u saboru,vi bi sve na sud dali,sve bi pozatvarali zbog kradje,pljacke itd.Po tome je vidljivo da je sve to sta radite demagogija.A vi me i dalje pokusajte uvjeriti u suprotno.Za pocetak vratite vjerovnicima njihovo.

DE
dernek
16:27 14.04.2016.

Pljuje po svemu i po svakome nije tu u pitanju samo 10 000 kuna ima tu neceg viseg samo sto to nece da istraze.

OS
osica
15:43 14.04.2016.

Eto, ne zna voditi udrugu, u godinu dana nabrao se duga, a vodio bi državu. "Krasan primjerak onih koji nas vode na jeziku, koji sve znaju riješti , a najbolje ipak sebe na račun lakovjernih ".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije