Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nisu deložirani

Sinčićeva udruga Stop deložacijama ne plaća režije za stan

15.4.2015., Zagreb - Zivi zid odrzao je prosvjed ispred bolnice Vrapce kako bi upozorili javnost na sve cesca politicka zatvaranja zdravih, sposobnih ljudi koji su se zamjerili nekom velikanu.  Ivan Vilibor Sincic. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
26.06.2015.
u 10:00

Na neplaćanje pričuve, grijanja i stubišne vode u gradskom stanu upozorili su suvlasnici zgrada u Bolničkoj cesti 3 i 3a

Suvlasnici zgrada u Bolničkoj cesti 3 i 3a osmi su se put obratili Gradu jer za prostor u kojem je udruga Stop deložacijama, iza koje stoji stranka Živi zid, nije plaćena ni lipa za pričuvu, grijanje i stubišnu potrošnju vode otkad su se uselili početkom 2013. Kako stoji u dopisu, prostor u kojem je udruga koristi se povremeno, prljav je i neuredan, a to su otkrili prije mjesec dana kada su ostali bez vode.

Objasnili su da su 20. svibnja ostali bez vode jer je zbog radova u prostoru udruge zatvoren ventil te cijeli dan nisu mogli doći do Ivana Sinčića, šefa Živog zida, da bi im tek navečer dvojica članova udruge otvorila ventil. Tada su ustanovili da su u tuš-kadama neprofesionalno uklonjene tri slavine te iz jedne stalno teče voda, što se odrazilo i na računu za vodu na stubištu – u nekoliko mjeseci potrošeno je 1000 prostornih metara vode više no inače. Ističu da GSKG nije tužio Grad, vlasnika prostora, za prisilnu naplatu pričuve niti je našao načina da se plati grijanje.

Gradonačelnik Milan Bandić je 2013. za zbrinjavanje deložiranih i socijalno ugroženih građana udruzi Stop deložacijama dodijelio dva gradska stana: u Preradovićevoj 44 od 58,4 kvadrata i u dvorišnoj zgradi u Bolničkoj cesti 3a, površine 108 m2 te 50.000 kuna za troškove rada. Vladimira Palfi, predsjednica udruge Stop deložacijama, potvrdila je neplaćene račune i nefunkcionalnost prostora. Razlog – Grad je obećao plaćati troškove režija, a ne plaća ih.

– Gradonačelnik nam je pri dodjeli prostora obećao pokriti troškove režija. No, mi smo lani morali iseliti ljude koji su bili ondje jer nam je HEP isključio struju. Bili smo prostor uredili doniranim namještajem, no poslije smo ga odnijeli u drugi prostor. Šaljemo dopise Gradu, no nijedan odgovor nismo dobili. Do gradonačelnika nismo mogli jer je bio u pritvoru – kazala je V. Palfi.

Ni za prostor u Preradovićevoj, koji je u funkciji, Grad ne plaća režije već ih Udruga plaća sama, povremeno, kaže V. Palfi. 

Komentara 19

OK
okus
10:44 26.06.2015.

Strah Vas je? S razlogom.

Avatar Grunf
Grunf
10:19 26.06.2015.

to je ionako hrpa kriminalaca i anarhista koji ne poštuju niti jedan zakon RH i tumače zakone kako njima odgovara za samopromociju. A ovaj unučić je htio biti predsjednik a prekršio je više zakona nego pola Remetinca zajedno

Avatar Grunf
Grunf
12:38 26.06.2015.

mene samo zanima koga će živi zid zvati kad njih budu deložirali?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije