Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marko Pupić Bakrač

'Zadrom caruju nasilje i strah'

Marko Pupić Bakrač
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
23.02.2015.
u 11:31

Maltretirani su i ispitivani moji prijatelji, članovi obitelji. Bivši Državni odvjetnik nam je čak i otvoreno prijetio riječima: tko se bavi institucijama institucije se bave njime - navodi Pupić Bakrač

Zadarski vijećnik Marko Pupić Bakrač javnosti je poslao priopćenje o djelovanju državnog odvjetništva po pitanju mučne sjednice gradskog vijeća u listopadu prošle godine u zadarskom gradskom vijeću kada su njega i kolegu mu iz Akcije mladih zaštitari na silu pokušali izbaciti iz zgrade Poglavarstva.

- Od kada smo počeli sa javnim djelovanjem, posebno nakon našeg ulaska u vijeće izloženi smo neviđenoj torturi institucija sistema. Po nalogu bivšeg državnog odvjetnika na osnovi raznoraznih prijava anonimnih i od strane Arijane Barabe poduzimane su radnje u roku odmah (da su tako barem ažurni i u drugim slučajevima), razni izvidi, istrage. Maltretirani su i ispitivani moji prijatelji, članovi obitelji. Bivši Državni odvjetnik nam je čak i otvoreno prijetio riječima: tko se bavi institucijama institucije se bave njime - navodi Marko Pupić Bakrač i ističe da je o svemu ustrajno i kontinuirano izvještavali Glavnog državnog odvjetnika.

- Bez obzira na daljnja događanja i moguće posljedice, odnosno žrtve, nećemo odustati od našeg cilja, demontiranja političko-interesno-kriminalne hobotnice koja guši naš grad. U tom smislu naša odlučnost i motiviranost se sa svakom zakulisnom radnjom i nepravdom samo uvećava. Kad sam vidio s kojim žarom Joso Nekić, Mario Pešut, Radovan Dunatov pa i Majda Mikulandra potiču zaštitare na upotrebu sile shvatio sam da je naša borba u vijećnici čak i više od onoga što je prvotno trebala biti, borba za demokraciju. Stupovi klijentelističko-sektaškog sustava koji godinama caruje u našem gradu jesu nasilje, pravno i svako drugo te strah kojeg ono producira. Rušenjem tih stupova ruši se i kula od karata koja počiva na njima. Zbog tog, toga dana u vijećnici nismo smjeli odustati  niti biti poraženi ni pod koju cijenu - istaknuo je među ostalim Pupić Bakrač..

>> Pupić Bakrač: Kalmeta zatajio da je KK Zadar u blokadi dva mjeseca?

Komentara 8

ZL
zlocinackaplatforma112
11:55 23.02.2015.

Druže bakrač vrime ti je za javiti se dr.Palmiri Raspović...ima ona za tebe tabletica u raznim bojama.

OB
ObrenM
13:49 23.02.2015.

Tragicno je da tip poput Bakraca ima toliko prostora u medijima.Gdje god se pojavi izaziva kaos.Sama cinjenica da u petom desetljecu predstavlja clana stranke mladih izaziva sablazan.

Avatar navijač
navijač
13:07 23.02.2015.

Ako se bude primjenjivala demokracija na Bakračev način onda bolje da nas nema , zakon nas je i dužan štititi od takvih nasilnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije