Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVRIJEME NA JADRANU

Vodice potopljene, u Šibeniku bujica odnijela dio ceste, Murter odsječen od kopna

Šibenik nevrijeme
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/9
14.10.2015.
u 23:33

U samo dva sata palo je više od sto litara kiše po četvornom metru.

Nevrijeme je danas pogodilo dijelove Dalmacije. Slobodna Dalmacija javlja kako je jaka kiša koja neprestano pada od 18 sati potopila Vodice te da je na gradskim prometnicama i do pola metra vode. U ulici Prve primorske čete bujica je povukla parkirani Renault Clio i bacila ga u provaliju stotinjak metara dalje. Portal InfoVodice piše da nema dijela grada koji nije poplavljen, a područje od Ante Poljička, preko Obale Juričev Ive Cote do Obale Matice Hrvatske pretvorio se u veliki bazen. Među poplavljenim objektima je Dječji vrtić Tamaris.

 HRT je u Dnevniku 3 izvijestio da je županijski centar 112 na šibenskom području primio 300-njak poziva za intervencije zbog poplavljenih objekata. Otok Murter je odsječen od kopna jer je cesta pod vodom. U Tribunju su razorne bujice odnijele dijelove zidova. U samo dva sata palo je više od sto litara kiše po četvornom metru.  Prema pisanju portala ŠibenikIN, u Šibeniku i cijeloj županiji toliko je jako padala kiša da su teške kamene kocke s Vanjskog završile na Poljani, a u Zatonu se voda na rivi popela na 30 centimetara. U Županijskom centru 112 kažu pak da nitko nije stradao.

Iz Elektre javljaju da je otok Kaprije bez struje još od 18 sati, a u Vodicama je dio potrošača namjerno isključen zbog visoke vode. Cijela Rogoznica je ostala bez struje na dva sata, ali je tamo saniran kvar, osim za Podurljak u rogozničkom zaleđu. Bez struje su i Žaborić te područje Danila do Perkovića. - Cijeli dan se mučimo po terenu, kako gdje udari munja zna doći do prekida mreže, dajemo sve od sebe pa poručujemo građanima da imaju razumijevanja - kazali su za SibenikIn u Elektri

Portal Vrijeme.net javlja kako će sutra biti pretežno oblačno i kišovito, mjestimice s obilnom kišom, osobito na Jadranu i u zapadnim dijelovima unutrašnjosti. Poslijepodne će biti nešto povoljnije uz manje oborina.

 

Vanjski večeras

Posted by ŠibenikIN on 14. listopad 2015

 

>> Opet kolaps prometa zbog obilne kiše u Zadru

Komentara 8

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
06:48 15.10.2015.

Apartmanizacija, rušenje šuma i pašnjaka i pretvaranje u građevinsko zemljište, nedovoljno pošumljavanje i pretvaranje vrtova i okućnica u beton i u proširenja kuća, nedostatak zelenih zona, nikakva regulacija bujičnih i podzemnih voda, mijenjanje prostornih planova u korist građevinskim mešetara a a na štetu struke i stalna domicilna populacija luđaka koji pale šume.

NE
nenasjedajte
23:22 14.10.2015.

provalija kod vodica

PP
PRAS PRAS Jimbo35
07:25 15.10.2015.

Tipiccno za Hrvatsku. Grade se vile i apartmani ali se ne gradi infrastruktura. Da imaju kvalitetan sustav odvodnje ne bi posljedice bile ovako katastrofalne. No zato politiccka elita sigurno raspolazze dobrim primanjima, luksuznim voznim parkom i jedu po skupim konobama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije