Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlatko Cvrtila:

'Napad u Sarajevu treba gledati u svjetlu Pariza'

Vlatko Cvrtila
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
19.11.2015.
u 09:11

Ipak, tek treba tek vidjeti je li to teroristički čin, rekao je Cvrtila

Jučerašnje ubojstvo dvojice vojnika u Sarajevu treba gledati u svjetlu onog što se dogodilo u petak u Parizu, rekao je geopolitički stručnjak i dekan Veleučilišta Vern Vlatko Cvrtila za N1.

– Ipak, tek treba tek vidjeti je li to teroristički čin i može li se dovesti u vezu s terorističkim napadom u Parizu – rekao je Cvrtila.

Podsjetimo, Enes Omeragić, za kojeg su svjedoci rekli da je bio odjeven kao vahabit, u naselju Rajlovac ubio je vojnike Armina Salkića i Nedeljka Radića pucajući iz strojnice, nakon čega je izvršio samoubojstvo.

Cvrtila smatra da postoji veza s napadom u Parizu "jer svaki uspješan teroristički čin inspirira nove". Na pitanje kakvo je stanje u Hrvatskoj Cvrtila je odgovorio da nigdje nema apsolutne sigurnosti.

– Nismo otok. Treba biti na oprezu jer smo tranzitna država, a i u okruženju postoje radikalni krugovi. U Njemačkoj je uhićen državljanin iz regije s vozilom punim eksploziva. Prednost je da nismo u Schengenu, ali treba reći da je problem prisutan i da moramo djelovati kako bismo spriječili transport preko našeg teritorija – rekao je Cvrtila.

>> Suljagić: 'Dvojica vojnika OS BiH ubijena su na poslu, u uniformama kada se nisu mogli braniti'

Komentara 10

DU
Deleted user
09:35 19.11.2015.

Neš ti stručnjaka...opće prakse, s fakulteta za OVO i ONO.

MO
mobitel20
10:11 19.11.2015.

Treba gledati u svijetlu Pariza,ali ipak ne treba gledati. Treba pricekati....hahahaha. A sto ?! Da se pronadje ljubavni trokut ?! Bradonja vehabija po izjavama svjedoka vice Allahu Ekber , kod vojarne puca na vojnike automatskom puskom,pa se raznese...i onda popo levicarima i po ovima iz Sarajeva,, treba cekati..adio pameti...! Oni stvarno misle da mogu vecinu naroda drzati na svojim "medijskim drogama" ! Znam da nije lako muslimanima Bosnjacima, ali politicka prekorektnost i dovodi do prilika da teroristi djeluju. I oni i levicari moraju shvatiti da ljudi ne zele generalizirati, ali kada se za ovakva i slicna nedjela traze opravdanja ili ih se minimalizira, onda se dolazi u opasnost da se kaze : svi su isti...zato nemojte umatati u celofan...

DU
Deleted user
09:43 19.11.2015.

bemti... odjednom su imigranti i sigurnosno pitanje..do jucer su svi ko papagaji tvrdili suprotno...ukljucujuci i doticnog gospodina koji je javno na TVu tvrdio da oni nisu ugroza za nas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije