Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradonačelnik Dubrovnika

Vlahušić pobijedio HDZ pa zaključio: O presudi ćemo govoriti za pet ili deset godina

vlahušić
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/9
23.03.2015.
u 08:30

– Šest puta sam zaredom pobijedio HDZ što samo po sebi govori – kazao je Vlahušić

HNS-ovac Andro Vlahušić, pobjednik jučerašnjeg drugog kruga prijevremenih gradonačelničkih izbora u Dubrovniku, kazao je sinoć u Dnevniku 3 da će za pet ili deset godina pričati o pravomoćnoj presudi za zlouporabu položaja i ovlasti.

– Građani Dubrovnika su rekli što misle o njoj. Za pet ili deset godina ćemo o tome pričati, sad nije vrijeme – rekao je Vlahušić koji je u drugom krugu izbora dobio 50,1 posto glasova, dok je njegov protukandidat, HDZ-ovac Mato Franković, osvojio 47,4 posto, prema privremenim neslužbenim rezultatima DIP-a.

"Svi su se uprli sa svih mogućih razina da me pobjede"

– Šest puta sam zaredom pobijedio HDZ, što samo po sebi govori. Svi su se uprli sa svih mogućih razina da me pobjede, ali nisu uspjeli. Građani Dubrovnika znaju tko sam i što sam – rekao je novi stari gradonačelnik.

Naglasio je da "svaku presudu poštuje", ali i dodao da zbog nje Dubrovnik "neće oskudijevati" u novcu iz europskih fondova. Podsjetimo, Vlahušić je zajedno s Perom Vićanom osuđen na šest mjeseci zatvora zbog zlouporabe položaja i ovlasti, odnosno poticanja, u aferi Šipan.

Vlahušić je zlorabio položaj i ovlasti tako što je svom tadašnjem koalicijskom partneru, Vićanu, koji se našao u poslovnim problemima nezakonito omogućio pozajmicu od dva milijuna kuna iz gradskog proračuna koja nije bila predviđena. Vićan ga je na to poticao, kao i na kupnju vile Dubravka na Šipanu, nekretnine u vlasništvu njegove tvrtke.

>>Vlahušiću šest mjeseci zatvora uvjetno zbog afere Šipan

>>Slavlje u stožeru Andre Vlahušića. Evo svih rezultata prijevremenih lokalnih izbora

Komentara 35

Avatar šokac_divani
šokac_divani
08:41 23.03.2015.

Žao mi je Dubrovčana budući da će ih ovaj osuđeni i korumpirani političar predstavljati još dvije godine ... no nekad ljudi uče na svojim pogreškama ... kažu da je to teži način no i to je ponekad nužno da bi spoznali svoju glupost.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
08:55 23.03.2015.

Prizor kao iz nekog horrora.

DU
Deleted user
08:51 23.03.2015.

Zanimljivo je to da se Pusićka odmah sjetila da kazni Zlatar Violić bez sudske presude, ovog pravomoćno osuđenog lopva je osatvila da i dalje harači.Visoka ljestviica morla naših kukurikavaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije