Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
26.03.2014. u 12:00

Nakon što je zdravstvo dobilo odgodu, čini se da će u "outsourcanje" prve ići čistačice u vladinim ministarstvima.

Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade, ne odustaje od "outsourcinga", odnosno izdvajanja pratećih djelatnosti i njihov prijenos s države na privatnike. Nakon što je zdravstvo dobilo odgodu, čini se da će u "outsourcanje" prve ići čistačice u vladinim ministarstvima. Analiza objavljena u Jutarnjem pokazuje da čišćenje koje u nekom ministarstvu obavlja vanjska tvrtka stoji 40 kuna po četvornom metru dok ministarstva koja imaju zaposlene vlastite spremačice izdvajaju 80 do 100 kuna za čišćenje svakog kvadrata. S kim si, takav si. Vladine čistačice efikasne su koliko i sama Vlada.

Župnik pozvao vjernike da otkupe njegov laptop

Josip Priselec, župnik dvora Župe svetog Mavre Opata, ostao je bez ormara, vitrina, laptopa i kompjutora nakon što su mu na osnovi sudske odluke o ovrsi ispraznili prostorije od svih pokretnina. Župa je ovršena jer od 1998. nije platila radove na zvoniku, a kako na računima nikada nije bilo ni kune, oduzet je namještaj koji će biti prodan na dražbi. Župnik je u izjavi Jutarnjem pozvao vjernike da otkupe župnu imovinu za 26.000 kuna i vrate mu je. Pa tako desetak puta jer dug iznosi 280.000 kuna.

Avion investicija izvan dometa suvremenih radara

Boris Vujčić, guverner HNB-a, poručio je da se najavljivani „hrvatski avion investicija izgubio i prije polijetanja“. Nažalost, prije će istražitelji pronaći malezijski zrakoplov u bezdanima Indijskog oceana nego naša Vlada investitore.

Stopirana donacija 170 bojnih vozila zbog PDV-a

Ante Kotromanović, ministar obrane, uzalud se poveselio kako će unatoč recesijskom proračunu uspjeti dijelom obnoviti logistiku Kopnene vojske. Hrvatskoj je vojsci vojska SAD-a odlučila donirati 170 bojnih vozila različitih tipova te vrijedan simulacijski sustav MILES za jurišne puške. Prvih 30 oklopnjaka već je dopremljeno iz Livorna i sada su parkirani iza ograde Remontnog zavoda OSRH. Nevolja je s američkom donacijom, otkriva Slobodna, što i na nju treba platiti PDV, i to nemalih 45 milijuna kuna kojih u vojnom budžetu jednostavno nema. Ne samo što Vlada ne uspijeva privući investitore već, kako vidimo, počinje rastjerivati i – donatore.

Komentara 9

RE
rennes
13:06 26.03.2014.

Tzv. "outsourcing" je najobičnija prevara! U našim uvjetima, posljedica je ove neoliberalno kapitalističke izrabljivačke izmišljotine, najčešće uz sumnjivu uštedu, i značajan pad kvalitete usluge, jer privatniku, u državi kao što je RH, gdje ne postoji funkcionalno tržište, nije u nikakvom interesu osigurati istu kvalitetu usluge, nego isključivo, uz debele uštede i izrabljivanje vlastitih zaposlenika, osigurati si što veći profit u što kraćem vremenu! Tako da im je bolje da javnosti ne prodaju bajke o uštedama jer nismo baš svi u ovoj državi obične budaletine! A koliko samo privatiziranje ovakvih poslova ostavlja prostora za mito i korupciju pri izboru tvrtki, ne treba niti spominjati!

KR
kristov
15:24 26.03.2014.

Ne Opačićka, ministrice i ministri su preskupi!!! Svaki on ili ona ima platu za 6 - 10 čistačica, pa se rješenje nazire, smanjiti plate ministricama i ministrima na ipak pristojne dvije plate čistačice! To bi bile prave mjere, a ako ne uspiju, stegnuti još!

RE
rennes
12:56 26.03.2014.

Naravno da obmanjuju javnost, kao što to rade i obično! Niti je vjerojatno da je cijena sadašnjeg čišćenja tolika, niti se tzv. "outsourcing" u praksi, u Hrvatskoj pokazuje kao bolje rješenje, čime nam god političari pokušavali mazati oči! Upravo mio mi prije koji dan prijatelj, koji radi u velikoj državnoj tvrtki, na cugi priča o tome kakve je efekte kod njih polučilo to famozno "outsourcanje" ! Dok je prije na čišćenju njihovih uredskih prostora, kojih nije malo, radilo više čistačića, nakon predavanja ovog posla privatniku, danas identični posao radi duplo manje osoba! Ne treba osobita inteligencija da se pretpostavi kako se to odrazilo na kvalitetu obavljenoga posla, u situaciji gdje isti posao radi mnogo manje djelatnika, koje preko svake mjere izrabljuje privatnik! Dok su ranije poslovni prostori bili izvanredno čisti, danas se na podovima vide višemjesečne naslage prašine, blata, ostataka mrlja, dok su radni stolovi toliko prljavi, da ih iz revolta ali i kako se nebi pokupili kakvu zarazu, čiste sami djelatnici! Ali, bitno je da se "uštedilo" i da je vjerojatno netko, tko je odlučivao o izboru tvrtke koja čisti, dobio masnu pinku !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije